Távirati stílusban

Bemutatkozott az eMagyarul

Bemutatta csütörtökön a külhoni magyarság helyzetéről szóló 2008-as jelentést Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára. A jubileumi kötet, egyben foglalja össze a szomszédos országokban élő diaszpóra helyzetét. A sajtóbeszélgetés apropója az eMagyarul névre keresztelt multimédias tananyag, illetve a Tíznyelvű szótár bemutatása volt. Előbbi interaktívan tanítja a magyar nyelvet. Gémesi bejelentette a Hagyaték Program 2009 indulását is, amely a Magyarországot elhagyó emigránsok levelezését, dokumentumait hivatott megőrizni. (Munkatársunktól)

Ellenzékiek tüntettek a grúz tévénél

Több száz grúz ellenzéki aktivista sorfalat állt csütörtökön a közszolgálati televízió tbiliszi székházánál, és követelte, hogy a tv bővebben tudósítson napi rendszerességgel megtartott tüntetéseikről. Azzal vádolták a televíziót, hogy negatívan állítja be tüntetéseiket. A tévé műsorigazgatója szerint a tüntetők fenyegetően lépnek fel újságíróik ellen. (MTI)

Nem vonul vissza a Srí Lanka-i kormány

Srí Lankán a kormány ismételten elutasította a tamil felkelők elleni hadműveletek leállítását, annak ellenére, hogy néhány órával korábban erre az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) szólította fel. A BT szerdán aggasztónak tartotta, hogy a szigetországban egyre súlyosabbá válik a humanitárius helyzet. Egyben felszólította a szemben álló feleket, hogy szavatolják a civilek biztonságát és tartsák tiszteletben a nemzetközi humanitárius jogokkal kapcsolatos kötelezettségeiket. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.