Távirati stílusban

Olaszországban bűn az illegális bevándorlás

Megszavazta szerdán az olasz parlament alsóháza azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében bűncselekménynek minősül, és ötezertől tízezer euróig terjedő pénzbüntetéssel sújtható az illegális bevándorlás. A módosítás értelmében bűncselekményt követ el, aki engedély nélkül lép be Olaszországba, illetve aki jogellenesen tartózkodik olasz földön. Az új szabályozást még a szenátusnak is jóvá kell hagynia. (MTI)

A Kongresszus vezet az indiai választásokon

Befejeződött az indiai választások utolsó, ötödik szakasza is. Ezzel lezárult a világ legnépesebb demokráciájában tartott, egy hónapig tartó parlamenti választás. A végeredményt szombaton teszik közzé. Az exit pollok szerint a kormánykoalíciót vezető Kongresszus szerezte meg a legtöbb szavazatot, azonban a kormányalakításhoz számos más párt támogatását kell megszereznie. (Munkatársunktól)

Kórházat ért találat Srí Lankán

Legkevesebb ötven civil esett áldozatul Srí Lanka északkeleti részén egy alkalmi kórházat érő tüzérségi támadásban - közölte a kórház egyik orvosa, aki szerint három lövedék csapódott be az épületbe. Nem derült ki, hogy a hadsereg vagy a tamil lázadók lőtték a kórházat. Előző nap 47-en haltak meg egy hasonló támadásban. A kormány később tagadta, hogy hadserege lőtte volna a környéket. A Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) bejelentette, hogy szerdán ugyancsak tüzérségi támadásban meghalt egy helyi alkalmazottja. (MTI)

Mégsem lesz az idén ukrán elnökválasztás

Érvénytelenítette az ukrán alkotmánybíróság szerdán az államfőválasztás parlament által kitűzött október 25-i időpontját. A döntés az időpont felülvizsgálatát Viktor Juscsenko elnök kezdeményezte. A törvényhozás április elején hozott határozatával szemben az államfő ragaszkodott hozzá, hogy a következő elnökválasztást az ötéves mandátumának lejárta előtti utolsó vasárnap, azaz 2010. január 17-én kell megtartani. (MTI)

Lettország nem tudja fizetni a NATO-tagdíjat

Lettország nem tudja fizetni a nemzetközi szervezetekben betöltött tagságából adódó költségeit a BNS balti hírügynökség szerint. Értesülései szerint a külügyminisztérium azt az utasítást kapta, hogy alkudjon ki fizetési haladékot a nemzetközi szervezetektől. Lettország január óta fennálló fizetési hátraléka a NATO és az EBESZ felé meghaladja a 200 ezer eurót. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.