15 millió dollárt ajánlott fel Japán a terrorizmus ellen

Japán 15 millió dollárral járul majd hozzá a közel-keleti és az afrikai terrorszervezetek elleni harchoz egy vasárnapi lapjelentés szerint.
Az ország, amely még nem heverte ki a két állampolgára kegyetlen meggyilkolása okozta megrázkódtatást, ezzel akarja jelezni, hogy semmilyen engedményt nem ad terroristáknak - írta a Szankei Simbun. A hozzájárulást Tokió hivatalosan a szerdán kezdődő washingtoni, terrorizmusellenes konferencián fogja bejelenteni – írja a Híradó.

Az Iszlám Állam (IS) terrorszervezet januárban lefejezte Szíriában a fogságában lévő japán Jukava Harunát, majd egy héttel később Goto Kendzsi japán haditudósítót, aki azért utazott Szíriába, hogy megmentse Jukavát, aki a barátja volt.

A Szankei Simbun szerint Japán a pénzügyi segítséget olyan nemzetközi szervezeteknek fogja adni, amelyek jelen vannak a szóban forgó térségekben, Szíria és Irak mellett az ezekkel szomszédos országokban.

Japán januárban bejelentett egy 200 millió dolláros segélyt Szíriának és Iraknak, amelyek területének nagy részét az IÁ az ellenőrzése alatt tartja. Az IÁ éppen emiatt követelt a túszokért 200 millió dolláros váltságdíjat, amit azonban Japán szigorúan visszautasított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.