Tizenöt év börtönt kapott egy kanadai befektető Kubában

Vesztegetésért 15 év börtönre ítélték Kubában egy kanadai közlekedési cégcsoport vezetőjét. A 74 éves Cy Tokmakjiant. A Tokmakjian csoport tulajdonosát még 2011-ben vették őrizetbe Kubában egy korrupció ellenes vizsgálat során. A férfi tagadja a vádakat. A cége szerint a bíróság 100 millió dollárt kobzott el A cégcsoport másik két vezetőjét is elítélték, egyiküket 8, másikukat 12 év börtönre.

Az Ontarióban bejegyzett cégcsoport szállítási,bányászati és építőipari gépeket adott el Kubában. Az esetet kubai hatóságok nem kommentálták.  Peter Kent, kanadai miniszter tavaly meglátogatta Tokmakjiant a börtönben. „A tárgyalás rendkívül igazságtalan és manipulált volt" – mondta Kent a Financial Postnak.

A Tokmakjian az egyedülálló képviselője volt a dél-koreai Hyundainak Kubában, erőfeszítéseket téve arra, hogy helyettesítse annak elöregedett autóit és buszait – írja a BBC. A cég több mint 200 millió dollár értékben követelést indított a kubai állam ellen a párizsi Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál és a Kanadai Legfelsőbb Bíróságnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.