140 ezer utast érint a Lufthansa pilótáinak sztrájkja

Szerdán már második napja tart a légitársaság dolgozóinak munkabeszüntetése, amely közel ezer járat száznegyvenezer utasára van hatással. 

A pilóták a nyugdíjak, a fizetés és a cég fapados szolgáltatásainak bővítésére vonatkozó tervei miatt szüntették be a munkát. A Lufthansa vezetősége arra hivatkozik, hogy muszáj csökkentenie a költségeit, hogy versenyezni tudjon a rivális cégekkel, mint a Ryanair, amely a német piacot célozta meg – tájékoztat a BBC

A légitársaság kedden megkísérelte egy ideiglenes végzéssel megakadályozni a sztrájkot – tizennyolc hónap alatt a tizenharmadikat –, azonban a bíróság a pilótákat képviselő szakszervezet, a Vereinigung Cockpit javára döntött.

„Ha a Lufthansának nincs új ajánlata számunkra, akkor további munkabeszüntetéseket fogunk tartani” – mondta a Reutersnek a szakszervezet szóvivője, Markus Wahl. Az általa ígért sztrájk bármikor megkezdődhet, bár a szakszervezet 24 órás határidőt szabott.

A német dolgozók szövetsége szerint a megmozdulás az egész német gazdaságnak károkat okozott. A pilóták által elérni kívánt célok pedig jogilag megkérdőjelezhetőek.

A járattörlések magyar gépet is érintenek az Index.hu információi szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.