Tizenhárom ember vesztette életét a felhőszakadás miatt

A hétvége óta tartó esőzések és áradások következtében Dél-Kínában legalább tizenhárman meghaltak, heten eltűntek, és több mint egymillió embert ért anyagi kár – jelentette az állami Hszinhua hírügynökség szerdán.

Csianghszi tartományban 450 ezer embert érintettek a heves esőzések, közülük 65 ezret kellett biztonságos helyre költöztetni. Több mint 1650 épület dőlt romba. Kancsou városban 220 ezeren maradtak áram nélkül.

A csapadék a Mejcsi folyó történelmének legnagyobb áradását okozta. A közvetlen anyagi kár értékét 450 millió jüanra (20,1 milliárd forint) teszik.

A Kuanghszi-Csuang autonóm területen körülbelül 200 ezer embert ért kár. A térségben csütörtökre is viharos időjárást jósolnak. A délkeleti Fucsienben volt olyan megye, ahol két nap alatt 338 milliméter eső esett. Egyes településeket 2,2 méter magasan árasztott el a víz. A veszélyeztetett vidékekről 17 ezer embert evakuáltak.

A zivatarok miatt több mint 360 repülőjáratot töröltek a kantoni Pajjün repülőtéren, míg Sencsen városának légikikötőjében 228 repülőgép nem szállt fel, vagy nem szállhatott le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.