120 millió forint egy fejért

A pakisztáni hatóságok 50 millió rúpia (csaknem 120 millió forint) váltságdíjat ajánlottak fel minden olyan információért, amely Bajtullah Mehszúd tálib parancsnok kézre kerítéséhez vezet - élve vagy halva.

A kormány hirdetését vasárnap két pakisztáni országos, urdu nyelvű napilap, valamint az északnyugati nagyváros, Pesavar több helyi lapja tette közzé. Ugyancsak vérdíjat tűztek ki Mehszúd tíz magas rangú beosztottjának fejére is.

A számos véres merénylettel vádolt Mehszúd egyelőre elfoghatatlannak tűnik, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok már korábban ötmillió dollárt (984 millió forintot) ajánlott a nyomravezetőknek és a tálib vezér továbbra is támadásokat intéz a hatóságok ellen az északnyugat-pakisztáni törzsi területen lévő bázisairól.

A pakisztáni hadsereg két héttel ezelőtt bejelentette, hogy küszöbön áll egy nagyszabású offenzíva a tálib vezér ellen, aki nyilvánosan hűségesküt tett az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózatnak Dél-Vazirisztánban, az Afganisztánnal határos hét törzsi terület egyikén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.