101 éves férfit húztak ki élve a földrengés romjai alól

A nepáli földrengés után nyolc nappal is élve szabadítottak ki három embert a romok alól. Egyikük egy 101 éves férfi, akit szombaton sikerült megmenteni. A vasárnapi adatok szerint a földrengés halálos áldozatainak száma már meghaladja a hétezret.

Nepáli kormányzati közlések szerint három ember a Katmandutól északkeletre fekvő Syauli hegyvidéki faluban rekedt a romok alatt. Két férfit és egy nőt találtak, akiket kórházba szállítottak. Az Independent értesülései szerint szombaton egy 101 éves férfit sikerült kimenteni a romok alól.

Reuters azt írja, a három túlélőn kívül a mentőalakulatok 50 holttestet emeltek ki a földrengés mellett lavina által is sújtott hegyvidéken, amely a hegymászók kedvelt útvonala volt. A nepáli hatóságok nem számítottak arra, hogy egy héttel a katasztrófa után további túlélőkre bukkannak.

A 7,9-es erősségű, múlt szombati földrengés áldozatainak száma eközben már hétezer felett jár. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint 14 123 ember sérült meg a földmozgásban, közülük 6512-et ápolnak kórházban. A természeti katasztrófa Nepálban követelte a legtöbb emberéletet, de összesen mintegy 100 halálos áldozatról számoltak be a szomszédos Indiában, Tibetben és Bangladesben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.