Ezer munkatársát küldi el a BBC

A csatorna szerint jelentős elbocsátási hullámra lehet számítani, ez lesz a következménye annak, hogy a jövő évben a tervezettnél várhatóan 150 millió fonttal kevesebb pénzt fognak kapni a licenszdíjakból. Ennek oka, hogy a nézők a televízió helyett interneten nézik a műsorokat.

Nagy-Britanniában minden tévével rendelkező háztartás 145,50 fontot fizet évente a BBC-nek, az 1922-ben alapított közszolgálati műsorszolgáltatónak.

"Egyre több ember használ iPlayert, mobilt és tájékozódik online, így a televíziókészülékkel rendelkező háztartások száma csökken. Ez azt is mutatja, hogy a licenszdíj modernizálásra szorul, hogy a digitális szolgáltatás költségeit is fedezni tudja."

"A 2016/17-es évre a licenszdíjból befolyó összeg a mostani várakozások szerint 150 millió fonttal kevesebb lesz, mint azt 2011-ben előre jelezték" - áll a BBC nyilatkozatában. A kieső bevétel miatt a csatorna közel ezer munkahelyet kényszerül megszüntetni. Azt nem részletezték, hogy az elbocsátások pontosan melyik részlegeket érintik a közel húszezer embert foglalkoztató vállalatnál.

A tévénéző brit felnőttek 69 százaléka követi a műsort élőben a TV-n, míg a 16-24 éves korosztályban ez az arány már csak 50 százalék. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.