'Zwack Péter életútja példaértékű'

Mesterházy Attila szerint különösen tiszteletreméltó volt Zwack Péter karrierjében, hogy elsőként a magyar parlamentarizmus történetében négy párt közös jelöltjeként került be az Országgyűlésbe.

Az MSZP megrendülten fogadta a hírt Zwack Péter egykori képviselő haláláról. "Életútja példaértékű minden magyar számára, hisz nemcsak politikai és üzleti sikerei tették őt naggyá, hanem az az életszemlélet, amelyben a tisztesség volt mindig a mérce" - írta az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében Mesterházy Attila.

Az ellenzéki pártvezető szerint különösen tiszteletreméltó volt Zwack Péter karrierjében az, hogy elsőként a magyar parlamentarizmus történetében négy párt közös jelöltjeként került be az Országgyűlésbe 1994-ben. Az új magyar demokrácia, a rendszerváltás történetében pedig szintén az elsők között indított sikeres magánvállalkozást, amely az elmúlt évtizedekben Zwack Unicum néven páratlan világhírnévre tett szert - tette hozzá.

Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, üzletember, volt országgyűlési képviselő, korábbi washingtoni nagykövet 85 éves korában vasárnap Olaszországban hunyt el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.