Zuschlag bűnpártoló fitness-trénere

Győrfi Ludovic XI. rendű vádlott meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Zuschlag-per Kecskeméten. Zuschlag titkárságvezetőjének bújtatója tagadta az ellene felhozott vádakat.

Győrfi Ludovic Zuschlag János személyi fitness-trénere és üzlettársa volt. A Romániában született és több mint tíz éve Magyarországon élő férfit bűnpártolással vádolja az ügyészség, mert több hónapon keresztül segített Zuschlag János titkárságvezetője, Lados István - a per másodrendű vádlottja - külföldre szökésében, valamint bújtatásában.

Győrfi a nyomozati szakban nem tett vallomást, a bíróságon viszont elmondta, Zuschlag 2007 elején meglátogatta nagykovácsi házában és arra kérte: szállítsa ki Ladost Romániába, mert "idegileg rendbe akarja szedni magát." Hangsúlyozta: nem kérdezősködtem, mert nem akartam tudni mi van a háttérben, és nem tudtam azt sem, hogy Lados ellen elfogatóparancs van érvényben.

A bíróság a tárgyaláson Győrfit szembesítette Ladossal. A volt képviselői titkárságvezető azt mondta, Győrfi tudott az ellene kiadott körözésről, valamint arról, hogy a büntetőeljárás érinti a főnökét, a nyomozás állásáról is a XI. rendű vádlott tájékoztatta rendszeresen Romániában.

Zuschlag Jánost és hét társát különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják, további nyolc fő csalásért és bűnpártolásért áll a bíróság előtt. A kárérték - amelynek nagy részét a vádlottak megtérítették - mintegy hetvenötmillió forint.

A per jövő héten szerdán folytatódik.

Zuschlag és társai a vádlottak padján október 8-án
Zuschlag és társai a vádlottak padján október 8-án
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.