Zuschlag-per: Lados szerint Arató Gergely is tudott mindenről

Arató Gergely államtitkára is tudott arról, hogy a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja hamis számlákat gyártott a Képviselői Irodaházban állította a per tegnapi tárgyalásán Lados István. Az államtitkár cáfol és jogi lépésekre készül.

 



 
 Arató Gergely is tudott arról, hogy nem működő és fiktív társadalmi  szervezetek nevében nyújtottak be pályázatokat Zuschlag János  irányításával, sőt, tudomása szerint Őri Andrással ő is  elkészíttetett egy pályázatot – mondta tegnap, kihallgatásának  második napján Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottja.  „Az oktatási tárca jelenlegi államtitkára, MSZP-s parlamenti képviselő tudomást szerzett arról, hogy hamis bélyegzők  és számlák vannak az irodában, azt is tudta, hogy én hamisítottam  ezeket, amit ő nehezményezett Zuschlag Jánosnál és nálam" – mondta a  tanácsvezető bíró kérdésére Zuschlag volt titkára. Beszámolója szerint Arató kérte, hogy amikor az  irodában tartózkodik, akkor "ne legyenek elől a bélyegzők és a  számlák", „nem szeretné, ha a hamisítások az irodában folynának, amikor ő ott van”.
 Lados István megbízási szerződéssel dolgozott 2003 januártól az  Országgyűlési Hivatalban. Egy irodája volt a képviselői irodaház  116-os szobájában, Zuschlag János és Arató Gergely MSZP-s  országgyűlési képviselőkkel, valamint Őri András negyedrendű  vádlottal együtt. 
Az oktatási tárca államtitkára tegnap közleményben tudatta, hogy nem felelnek meg a valóságnak Lados személyét érintő állításai, volt tudomása  a Képviselői Irodaházban Lados István állítása szerint  zajló tevékenységről. Ezért ebben az ügyben  nem is beszélgethettek, pályázatok írására utasítást  nem adott. Emlékeztetett arra, hogy az ügyben az ügyészség tanúként meghallgatta, ekkor  tisztázta a felmerült kérdéseket. A szükséges jogi lépéseket pedig  megteszi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.