Zuglói mutyigyanú: ügyészség előtt a hangfelvétel

Megérkezett Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének a feljelentése a zuglói hangfelvétel ügyében - közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Schiffer András vesztegetés miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentés, amit a Legfőbb Ügyészség a törvény szerint illetékes ügyészi szervhez fog továbbítani.

Az internetre szeptember 24-én került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferencnek (Fidesz-KDNP), a kerület polgármesterének állítólagos korrupciós gyakorlatáról.

A hangfelvételek ügyében néhány órán belül valamennyi ellenzéki párt megszólalt, és jelezte, hogy feljelentést tesz, illetve elvárja, hogy az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

Az LMP akkor közölte, hogy bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés gyanúja miatt tesz feljelentést. Schiffer András a párt frakcióvezetője szerint ha valaki komolyan veszi a hangfelvételt, akkor az arról szól, "hogy a kormánypárt maffiaszervezet-szerűen működik". 

A Demokratikus Koalíció (DK) írásban arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból kezdjen nyomozást az ügyben, mivel az nehezen elképzelhető, hogy Papcsák mit sem tudott a pénz visszaosztásáról. Feljelentést tesznek a szocialisták is, akik szerint a kormánypártot érintő feltételezett korrupciós ügyben Orbán Viktor miniszterelnöknek is meg kell szólalnia. Papcsák Ferenc is rendőrséghez fordult - bár ő rágalmazás, becsületsértés és hamis vád miatt tett feljelentést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.