Zugló négyszázmillió forinttal támogatja a panelfelújítást

Egy 214 lakásos panelház most befejeződött felújításával folytatódik Zuglóban a Panel Plusz Program, az említett társasház új külsőt és energiatakarékos nyílászárókat kapott. A kerület négy éve saját forrással is támogatja a rekonstrukciókat, idén csaknem 400 millió forintot költ erre a célra.

Átadták Zuglóban azt a 214 lakásos panelépületet, melyet az elmúlt időszakban fiatalítottak meg a Panel Plusz Program keretében. Az Ond vezér útja 29-37. szám alatti társasház felújítása összesen csaknem 300 millióból forintból szépült meg. „Örömteli, hogy az önkormányzat ismét hozzátehetett a zuglói lakosok életkörülményeinek javításához. A felújításnak köszönhetően több pénz maradhat a lakók pénztárcájában a fűtésszezonok után, és a lakásuk is többet érhet majd” – mondta Weinek Leonárd polgármester a hivatalos átadáson.

Dr. Harmath Károlyné, a házat gondozó lakásfenntartó szövetkezet elnöke elmondta, rengeteg munka volt az 1972-ben épült, 11 szintes társasház korszerűsítésével. Két évvel ezelőtt a fűtésrendszert újították meg, idén pedig a régi nyílászárókat cserélték ki, valamint új szigetelést kapott a ház homlokzata és a tető is. A társasház valamennyi folyosóján kicserélték az ablakokat, a kapubejárók is megújultak és esőelvezetőt is kiépítettek. A munkálatok július 10-én kezdődtek és szeptemberre el is készült velük a kivitelező.

A pályázatot kiíró Önkormányzati Minisztériumot Jauernik István államtitkár képviselte, aki szerint a Panel Programokkal az állam, a helyi önkormányzatok és a lakók is jól járnak. A Panel Plusz Program pályázataira jelentkező társasházakat és lakásszövetkezeteket 2005 óta Zugló is támogatja, amely az elmúlt négy évben csaknem 800 millió forintot fordított erre.

Az önkormányzat idén csaknem 400 millió forintot biztosít a Panel Plusz Programos pályázatok önkormányzati részére. Az elmúlt évben az állami és önkormányzati segítségnyújtással csaknem 2,5 milliárd forinttal gyarapodott a panelházak értéke Zuglóban (Ennek része a most átadott Ond vezér úti társasház is). Az kerület mintegy 400 milliós támogatással vette ki részét a tavalyi felújításokból is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.