Zsíros állások a kétharmad kiesett parlamenti képviselőinek

Nem maradt magára a munkaerőpiacon az a több mint 130 kormánypárti képviselő, akik az új parlamentnek már nem tagjai - írja a Blikk.

A lap szerint a Fidesz nem engedte el emberei kezét, és jól fizető állami és önkormányzati állásokkal fizette ki őket. Egymilliós fizetése van például a Nemzeti Innovációs Hivatal élére ültetett KDNP-s Spaller Endrének, míg az Államkincstárat elnöklő fideszes Dancsó József ennél is többet keres.

46 polgármester, kilenc alpolgármester és két főpolgármester-helyettes is van a leköszönt képviselők között, legtöbbjüknek félmillió forint feletti a fizetése. Kilencen megyei közgyűlési elnökök vagy alelnökök lettek, nagyjából 600 ezer forintos jövedelemmel.

Jól jártak, akikből járási hivatalvezetőt csinált a kormányzat. Ők heten 700 ezres bért kapnak, a négy megyei kormánymegbízott pedig az egymillió forintot is megkeresi.

A Blikk egyetlen nagy vesztesről számol csak be: a paksi bővítésért nem az elvárt szinten rajongó Illés Zoltán a képviselői szék után az államtitkárit is elveszítette a közelmúltban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.