Zsigó Róbert: Ne okozzon több kárt Bajnai

Bajnai Gordon 24 óra alatt egy külföldi újságban, egy hazai hetilapban és egy internetes portálon is "kikelt Magyarország teljesítménye ellen", meghamisítva az eddigi eredményeket, ezért a Fidesz szóvivője felszólította: ne fessen hamis képet az országról.

A Fidesz arra kéri Bajnai Gordont, hogy ne okozzon több kárt Magyarországnak és ha külföldi sajtóorgánumoknak nyilatkozik, ne hamisítsa meg az elért eredményeket. Ezt Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a volt kormányfő nyilatkozataira reagálva, egyúttal kiemelve, hogy Bajnai Gordon 24 óra alatt egy külföldi újságban, egy magyarországi hetilapban és egy internetes portálon is "kikelt Magyarország teljesítménye ellen", meghamisítva az eddigi eredményeket.

A kormánypárti politikus azt mondta, Bajnai Gordon hamis képet fest az ország teljesítményéről, és rontja a befektetői bizalmat. Zsigó Róbert hozzátette, hogy készek mindenkitől kritikát elfogadni, de attól a Bajnai Gordontól, aki egyenesen gazdasági károkat okozott Magyarországnak, nehezen fogadják el azt a magyarok.
Felidézte, hogy Bajnai kormányzása alatt 7,5 százalékot zuhant a gazdaság, IMF-hitelből "tengődött" az ország, a lakosság "megszorításoktól nyögött", emellett csökkentek a fizetések, munkahelyek szűntek meg, hazai vállalkozásoknak kellett lehúzniuk rolót.

Magyarország és a magyarok teljesítményét ugyanakkor mára már azok is kénytelenek elismerni, akik eddig előszeretettel bírálták hazánkat - szögezte le, utalva az Európai Bizottság jelentésére. Bajnai Gordonnal ellentétben még a kritikus Európai Bizottság is bízik a magyar kormányban, a magyarok teljesítményében - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy szerdán újabb elismerést kapott Magyarország, ugyanis Szlovákia, Csehország és Lengyelország is csatlakozott a rezsicsökkentés politikájához, és erről nyilatkozatot írtak alá.

Zsigó Róbert értékelése szerint Európa egyre inkább és egyre nyíltabban elismeri, hogy Magyarország idejében váltott irányt, jó irányba tart, és megtalálta a válságkezelés eredményes módját.
Hozzátette: Magyarország talpra állt, gazdaságilag erősödik, csökken az államadósság, a munkanélküliség, tartósan alacsony az infláció.

Ugyanakkor Európa több országa ma is az IMF-el, a megszorításokkal, az egyre mélyülő gazdasági recesszióval, a fizetések csökkenésével, az egyre növekvő munkanélküliséggel küzd. A reményvesztett helyzetre példaként említette a politikus Romániát, vagy Görögországot, s megjegyezte, hogy az IMF-hitel felé sodródik Horvátország is.
 

Magyarországon viszont a jövő év lesz a negyedik olyan év, hogy három százalék alatt tudjuk tartani a költségvetési hiányt, tartós lehet a gazdasági növekedés, az államadósság tovább csökken, biztatóak a foglalkoztatási adatok – hangsúlyozta  Zsigó.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attila, MSZP-elnök mellett tanácsadó testület működik a jövőben, illetve, hogy sajtóhír szerint felvetődött, Lendvai Ildikó legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, azt mondta: már semmin nem csodálkoznak. Hónapok óta mondják, hogy a baloldalon nem változott semmi. Ezek a döntések is ezt mutatják, gyakorlatilag ugyanazok vannak együtt, akik korábban; ugyanaz a szélsőséges és veszélyes politika van a baloldalon mint korábban, és ugyanazt akarják, amivel egyszer már tönkre tették az országot - mondta.

Arról, hogy az első fokon elítélt Szilvásy György még mindig az MSZP tagja azt mondta: magyar politikában politikus olyan súlyú bűnt, államellenes bűncselekményt, még nem követett el, mint ő. A szocialistáknál úgy látszik rendben van az, ha egy politikus vagy párttagjuk elárulja a hazáját - fogalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.