Zsigó Bajnairól, a "rossz bankárokról és a mohó offshore lovagokról"

A Hajdú-Bétben kisemmizett ötszáz magyar családon túl, úgy tűnik, hogy más áldozatai is voltak Bajnai Gordon "üzleti húzásainak" - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombaton tartott sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus egy hetilap cikkére utalva kifejtette: a Hajdú-Béthez hasonló módon ment tönkre Bajnai Gordon és édesapja keze alatt egy másik nagy agrárcég is a 90-es években. A bajai International Food Rt. nevű gabonavállalat sok más Bajnaihoz köthető vállalkozáshoz hasonlóan offshore jellegű volt, és már a 90-es években 8 milliárd forintos forgalmat bonyolított - tette hozzá.  

"Úgy tűnik tehát, ez a Bajnai család üzleti sikereinek titka: másokat tönkretenni és kisemmizni" - mondta Zsigó Róbert.

A szóvivő szerint a tényfeltáró cikkből arra lehet következtetni, hogy az Együtt-PM Szövetség vezetőjének üzleti múltja, korántsem olyan makulátlan, mint ahogy azt ő maga próbálja beállítani. A saját bevallása szerint is több száz millió forintos vagyonnal rendelkező Bajnai Gordon erkölcsileg megkérdőjelezhető módon juthatott ehhez a vagyonhoz.

A politikus felidézte: korábban lehullott a lepel arról, hogy milliárdos osztrák céghálója van a Bajnai családnak, inkább adóznak Ausztriában, mint idehaza, és hogy e cégháló a rendszerváltozás előtti Magyarország közpénzein indult fejlődésnek.

"Bajnai Gordon üzletemberként és politikusként is akármibe fogott, mindig a magyar emberek, a magyar családok húzták a rövidebbet, a Bajnai család, az üzleteikben érintett rossz bankárok és mohó offshore lovagok pedig mindig jól jártak" - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert ezután a Fidesz-KDNP devizahitelek kivezetésével kapcsolatos javaslatára rákérdező újságíróknak válaszolva megismételte: a bankok ügye és erkölcsi felelőssége, hogy legyen megoldás a devizahitel szerződések kijavítására. Amennyiben november 1-jéig nem találnak megoldást erre, úgy a kormánypárt törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez - mondta, de ennek részleteiről nem nyilatkozott.

Hozzátette: mindenképpen ki kell vezetni a deviza alapú hitelezést, ennek egyetlen korlátja, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.

Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az M1 pénteki, Az Este című műsorában tett javaslatával kapcsolatban, amely szerint havonta két készpénzfelvételt ingyenessé tennének, Zsigó Róbert úgy nyilatkozott: különböző egyeztetések folynak arról, hogy miként lehet egységes megoldást találni egy olyan rendszerben, ahol többféle kereskedelmi bank van, többféle szabályozássa

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.