Zsigó Róbert visszaléptetését követeli az ellenzéki szövetség

Az ötpárti ellenzéki szövetség bajai jelöltje felszólította a Fideszt, hogy léptesse vissza a képviselőjelöltségtől Zsigó Róbertet. Követeli, hogy Baja fideszes polgármestere fizesse vissza az autóhasználatával kapcsolatos költségeket a település lakóinak.
Teket Melinda, a kormányváltó szövetség bajai képviselőjelöltje ezt kedden közölte. Szerinte Zsigó Róbert "saját városa polgárait is meglopta azzal, hogy az Országgyűléstől felveszi az utazási költségtérítést, miközben Baja város autójával közlekedik", miközben megkapja a parlamenttől az úgynevezett választókerületi pótlékot is, aminek összege havi 556 ezer forint.

Vagyis Zsigó Róbert a bajaiakkal és minden magyar választóval egyaránt kifizetteti az utazási költségeit - összegezte véleményét Teket Melinda.

Az ügyről hétfőn az Index írt először. A bajai önkormányzat erre reagálva azt közölte, Zsigó Róbert munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon is ellátta polgármesteri feladatait, s nem minden esetben különíthető el egzakt módon a szolgálati autó magán- vagy hivatali célú használata.

Kiemelték ugyanakkor, hogy a járművet nemcsak a polgármester használja, hanem más hivatali feladatokat is ellátnak vele. Példaként említették a polgármester részvétele nélküli önkormányzati delegációk külföldi utazásait, valamint a külföldi delegációk repülőtéri szállítását.

Zsigó Róbert egy keddi sajtótájékoztatón ezt megismételte, egyúttal közölte, nem teszi meg azt a szívességet Teket Melindának, hogy visszalép.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.