Zsidógyalázás a "magyar élet menete"?

Meggyalázta a múlt század közepén meggyilkolt zsidó és nem zsidó vallású magyarok emlékét a Jobbik azzal, hogy a múlt heti politikai rendezvényét a "magyar élet menetének" titulálta – írja közleményében az Élet Menete Alapítvány, a rasszizmus és antiszemitizmus ellen tiltakozó Élet Menete megemlékezés szervezője.

Náciknak nincs helye közöttünk! – írta az Élet Menete Alapítvány a távirati irodához kedden eljuttatott közleményében; az alapítvány az ellen tiltakozik, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a "magyar élet menetének" nevezte pártja hétvégi, budapesti rendezvényét.

A közlemény szerint a "magyar élet menetének" nevezni egy jobbikos rendezvényt több mint ízléstelen. "Ez az összehasonlítás meggyalázza a meggyilkolt zsidó és nem zsidó vallású magyarok emlékét egyaránt" – hangsúlyozták.

Mint írták: a Jobbik a tiszaeszlári vérvád után most az élet menetét fordítja visszájára: a nácik és a nyilasok áldozatait gúnyolja ki otromba és politikai célzatossággal. "Mi továbbra is, emelt fejjel fogunk emlékezni és tiltakozni a rasszizmus és antiszemitizmus ellen a jövőben is tisztességes emberek társaságában az Élet Menetén, Budapest utcáin és az Auschwitz-Birkenau haláltáborok helyszínein egyaránt" – közölte az alapítvány.

Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott beszédében azt mondta, a szombati demonstráció a magyar élet menete, amelyet pártja minden megyeszékhelyen és a lehető legtöbb városban meg fog ismételni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.