Zöldpárti vezetők az LMP-kongresszuson

Európai zöldpárti vezetők is részt vesznek az LMP most kezdődő kongresszusán. Szerintük a párt "világítótorony" a demokrácia megőrzésében és továbbfejlesztésében.

Reinhard Bütikofer, az Európai Zöld Párt (EGP) társelnöke szerint az LMP mai kongresszusán elhangzottaknak nemcsak a magyar társadalomra és politikára lesz hatása, hanem európai jelentősége is van - írja tudósításában a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Bütikofer az európai zöldek főtitkárával, Jacqueline Cremersszel együtt vendégként vesz részt a kongresszuson. Szerinte habár sokan állították, hogy a zöld gondolat nem tud gyökeret verni Kelet- és Közép-Európában, az LMP mégis ennek "az élő cáfolata". Hozzátette, hogy az LMP "világítótorony" szerepet tölt be a demokrácia megőrzésében és továbbfejlesztésében. Az MTI szerint Jacqueline Cremers pedig arról beszélt, hogy az Európai Zöld pártnak 46 tagszervezete van, amelyek közül az LMP kiemelkedik politizálásának módjával és tartalmával.

Mint beszámoltunk róla, az LMP most hétvégén tartja kongresszusát, amelyen az egyik fő stratégiai kérdés az Együtt 2014-hez való viszony eldöntése lesz. A mozgalom tárgyalni hívta a pártot, a Juhász Péter, Kónya Péter és Bajnai Gordon által jegyzett felkérő levél a csatlakozási tárgyalások megkezdésére hívja az LMP-t, utalva arra, hogy a párt november 17-én kongresszust tart, ahol várhatóan a közeljövő politikai stratégiájával kapcsolatban is fontos döntések születnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.