Végkielégítési botrány a BKV-nál: Kocsis nem tartja magát felelősnek

Kocsis István szerint az ő felelőssége "zéró" a BKV-nál kifizetett sokmilliós végkielégítések ügyében. A cég vezérigazgatója erről kedden a nagykörúti villamospálya felújításáról tartott sajtótájékoztatón beszélt a budapesti Moszkva téren.

Kocsis István kérdésre válaszolva a végkielégítési ügyekkel kapcsolatban azt mondta: arra kell koncentrálnia a BKV-nak és a tulajdonos fővárosnak, hogy fejlesszék a céget és "elzárják a pénzcsapokat" akkor is, ha az átalakítások "fájdalommal járnak". Arra a kérdésre, van-e személy szerint neki, illetve a felügyelőbizottságnak (fb) vagy az igazgatóságnak bármilyen felelőssége a végkielégítési ügyekben, Kocsis István úgy válaszolt: az ő felelőssége "zéró", a közelében sem volt a BKV-nak, amikor kifizették Szalainé Szilágyi Eleonóra százmilliós végkielégítését.

A BKV-nál az elmúlt hónapban kerültek nyilvánosságra végkielégítési ügyek. Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató csaknem 100 millió forintos végkielégítést kapott 2008-ban, s ez után a BKV tovább foglalkoztatta; a humánpolitikai igazgató azóta lemondott.

A BKV felügyelőbizottságának (fb) készült belső jelentés szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra saját magának utalta ki a nagy összegű végkielégítést. A jelentésből kiderült az is, hogy a cég korábbi stratégiai igazgatója, Bosnyák Gyula egy évnyi munkaviszony után 39 millió forintos végkielégítést kapott.

A végkielégítések miatt a BKV belső vizsgálatot rendelt el, ennek keretében 2007 január elsejéig visszamenőleg ellenőrizték az összes ilyen jellegű kifizetést. A vizsgálatok lezárulta után Kocsis István vezérigazgató feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon bűncselekmény gyanúja miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.