Zárt ülésen döntenek a Zöld Pardon sorsáról

Megkezdődött csütörtök délután az újbudai képviselő-testület ülése, amelyen döntést hoznak a Zöld Pardon (ZP) sorsáról. A ZP mellett 111 ezren álltak ki; Tarlós szerint nem túl ügyes döntés bezárni.

A képviselő-testület összesen 36 napirendi pontról tárgyal, amelyek közül a Zöld Pardon nevű szórakozóhely területfoglalási engedélyének kérdése a 34., tehát a döntés várhatóan csak az esti órákban születik meg.

Az ülés elején Gajánszki Áron, az LMP XI. kerületi frakcióvezetője indítványozta, hogy nyílt ülésen tárgyalják a ZP ügyét, de Horti István jegyző szerint erre nincs lehetőség. Mint mondta: a törvény értelmében a hatósági ügyeket zárt ülésen kell tárgyalni, de a határozatot nyilvánossá teszik majd.

111 ezren a ZP-ért

A Zöld Pardon vezetősége 110 ezer 910 támogató aláírást gyűjtött össze április óta a Zöld Pardon vezetősége.    Az aláírásokat tartalmazó petíciót fél órával azelőtt adták át adták át a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat képviselőjének, hogy elkezdődött a képviselő-testület ülése, amelyen döntést hoznak a szórakozóhely kérésérő: a bérleti szerződés meghosszabbításáról.

Kővári Zsuzsa, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa a petíció átadása után azt mondta az MTI-nek, hogy az aláírók közül 9377-en újbudaiak. Hozzátette: az önkormányzat névtelen bejelentésekre hivatkozik, amikor nem akarja meghosszabbítani a Zöld Pardon bérleti szerződését, miközben őket mintegy 111 ezren nyilvánosan támogatják.

A Zöld Pardon augusztus 1-jén nyújtotta be az önkormányzathoz kérelmét, amely szerint további öt évre – 2016. október 31-ig – bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

Tarlós: Olyan népszerű

A főpolgármester véleménye szerint "politikailag nem túl ügyes döntés" a Zöld Pardon bezárása. Tarlós István erről csütörtökön beszélt újságíróknak. Mint mondta, csak a rendelkezésére álló információk alapján tud véleményt formálni a szórakozóhelyről; tudja egyebek mellett, hogy a Zöld Pardon nagyon szigorú szabályok szerint működik, ahová kiskorúak például csak írott szülői engedéllyel mehetnek be. Jelezte, hogy tisztában van a hely népszerűségével, és azzal, hogy nem lakókörnyezetben van, hanem egy egyetemi kampusz közepén. "Kifejezetten ezeknek a szempontoknak az ismeretében mondom azt, hogy amennyiben a helyzet ez, nem pedig más, akkor ennek a szórakozóhelynek, ami olyan népszerű a fiatalok körében, a bezárása politikailag nem túl ügyes döntés" - fogalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.