Zároltatnák a szocialista politikus vagyonát

Büntetőfeljelentést tett a Heves Megyei Közgyűlés fideszes elnöke az évekkel ezelőtti HospInvest-ügy kapcsán, egyúttal azt kérte a hatóságtól, hogy zárolják a testület korábbi szocialista elnökének a magánvagyonát, amelyből szerinte megtéríthető lenne a megyét ért anyagi kár egy része.

Büntetőfeljelentést tett az évekkel ezelőtt kirobbant HospInvest-ügy miatt a Heves Megyei Közgyűlés fideszes vezetője, Szabó Róbert, és indítványozta a testület volt MSZP-s elnöke, Sós Tamás magánvagyonának zárolását is – adta hírül a hirado.hu. A fideszes politikus a Kossuth rádiónak elmondta: dokumentumok bizonyítják, hogy Sós Tamás miatt érte három éve jelentős anyagi kár az önkormányzatot.

Szabó Róbert a 180 percben elmondta, a HospInvest Zrt. és az egri Markhot Ferenc Kórház szerződéseit vizsgáló bizottság a rendelkezésére álló okiratok alapján arra a feltételezésre jutott, hogy 2009-ben Sós Tamás a magáncég érdekeinek kedvezve veszni hagyott a Heves Megyei Önkormányzatot illető több mint 700 millió forint jogos követelést.

Az önkormányzat és a Hospinvest közötti rendkívüli szerződésbontás közlésére – ami alapot adott volna a 700 milliós kötbér érvényesítésére – a közgyűlés felhatalmazta akkori elnökét, ám ezt Sós Tamás elmulasztotta. „Vélelmezzük, hogy tudatosan” – mondta Szabó Róbert, aki hangsúlyozta, minderről írásos bizonyítékok állnak rendelkezésre.

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette, azért kezdeményezték szocialista elődje magánvagyonának zárolását, mert az önkormányzat úgy döntött, a jog adta kereteken belül mindent megtesz, hogy visszaszerezze az elveszett pénzt.

Sveiczer Sándor, az előző időszak tisztázatlan ügyeit vizsgáló eseti önkormányzati bizottság szintén fideszes elnöke egy februári sajtótájékoztatón jelentette be: adataik szerint a 2008-ban a HospInvest Zrt.-vel kötött, a megyei kórház működtetéséről szóló vagyonkezelői szerződés szerint az önkormányzat a kórházi árbevétel tíz százalékát követelhette volna csődeljárás esetén a HospInvesttől, ha a megye rendkívüli felmondással él. Ez az összeg több mint 700 millió forint - írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.