Zárolják Hunvald vagyonát

Zárolják az erzsébetvárosi polgármester vagyonát; Szabolcsban igénylik a legtöbben a krízisalap támogatását; hárman pályáznak a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesi tisztségére - lapszemle.

Zárolják Hunvald vagyonát

Budapest, 2009. augusztus 11. Hunvald György VII. kerületi polgármestert (j) nem nyilvános meghallgatására kísérik a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) folyosóján. A bíróság első fokon három hónappal meghosszabbította a vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított polgármester fél éve tartó előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Beliczay László

A Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró - erősítette meg a Népszava értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A lap csütörtöki számában a szóvivő hozzátette: a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett. Erzsébetváros polgármesterét, Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, melyben az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejének négy hónappal, 2010. február 3-ig történő meghosszabbítását kérték. Indoklásként arról beszélt: az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozati cselekmények végrehajtását teszi szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, melyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel. Az ügynek összesen 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert - a pénzügyi bizottság volt elnökét - kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták - olvasható a lapban. (MTI)

 

Szabolcsban kérnek a legtöbben a krízisalapból

A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből igénylik a krízisalap támogatását - írta a Kelet-Magyarország csütörtöki számában. A keddi adatok szerint augusztusban 693-an, szeptemberben pedig 1.165-en kértek segítséget, s 1.291-en kaptak támogatást - nyilatkozta Virág Ildikó, a regionális nyugdíjfolyósító igazgatóság főosztályvezető-helyettese a lapnak. Hozzátette: 21 kérelmező a legmagasabb, 50-100 ezer forint közötti összeget kapta. Országosan keddig 11.574 volt a kérelmezők száma, s abból a szabolcsi lakosok igénye meghaladta a 16 százalékot. A Nyírségben a nyilvántartott álláskeresők száma egy éve havi átlagban mintegy 55 ezer, s ilyen nagy munkanélküliség a rendszerváltás után, a nagy leépítések idején volt a megyében. (MTI)

Három jelölt az LB elnökhelyettesi posztjára

Kónya István, a büntetőkollégium vezetője, Erményi Lajos főtitkár (polgári ügyszakos tanácsvezető bíró), valamint Cserni János büntetőbíró (Fővárosi Bíróság) pályázott a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökhelyettesi posztjára - írta eheti, csütörtökön megjelent számában a HVG. Cserni János, a bírók alternatív érdekvédelmi szervezetének szánt Ibike (korábbi nevén Tibike) egyesület létrehozója ugyanakkor nem járult hozzá ahhoz, hogy az LB összbírói értekezlete megismerje részletes elképzeléseit, mondván, nem az övék a választás joga - olvasható a HVG-ben. Banicz Erika, a Legfelsőbb Bíróság sajtótitkára szeptember 10-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hárman pályáztak a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesi posztjára. Közleménye szerint közülük ketten járultak hozzá, hogy pályázatukat az LB teljes ülése véleményezze. A Legfelsőbb Bíróság elnöke a teljes ülésen elfogadott vélemény figyelembevételével tesz javaslatot, a köztársasági elnök pedig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács állásfoglalásának ismeretében dönt a kinevezésről - írta a sajtótitkár.

Körmendi Batthyány-kastély: végtelen történet

Ismét újra kell gondolni a körmendi Batthyány-kastély állagmegóvási projektjét, mert az állami hatóság az ígértnél 145 millió forinttal kevesebb támogatást ad az önkormányzat Kapu-projektjének megvalósításához, írja csütörtökön a Vas Népe. A lap szerint az elvonás oka, hogy a működtetés során jövedelem is keletkezik. A hatóság értesítése szerint viszont nem támogatják a jövedelemteremtő épületrészek megvalósítását. Emiatt csökkentik a 2 milliárd 206 milliós főösszeget 145 millióval. így nem marad más hátra, mint a pályázat ezen részeit újra kell gondolni, mondta Bebes István polgármester. A testület ugyan elfogadta a módosítást, de Czvitkovics Gyula alpolgármester szerint olyan az egész, mint a 8-as főút elkerülője: ígérnek, kijelentenek, aztán megváltoztatják.(Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.