Zákányban ezernél több menekült vár vonatra

A zákányi vasútállomáson szombat délelőtt ezernél is több menekült várakozott a sínek mellett ülve - az MTI információi szerint Nagykanizsáról értük jövő - vonatra.
A rendőrségi sorfallal körülvett emberek - többségében fiatal férfiak - nyugodtan várakoznak - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója.

Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP), a valamivel ezer feletti lakosú Zákány polgármestere szombaton az MTI érdeklődésére elmondta: a migránsok többsége éjszaka a vasúti sínek mellett, illetve a zöldhatáron jött át Horvátországból.

A még pénteken érkezett, Zákányban maradt menekültek egy részét éjfél után már elvitték vonattal a településről - mondta a polgármester. Korábban mintegy ezer ember gyalog indult el Nagykanizsára, ahonnan a regisztrációs pontokra szállították őket.
Közölte: az előző nap érkezettek közül néhány százan ott maradtak éjszakára, de közben újak "szivárogtak be" a határon, és azóta is folyamatosan érkeznek.

A többség a pályaudvaron várja a vonatot, de a közeli sportpályán is sokan vannak - közölte a somogyi falu vezetője, aki arról is beszámolt, hogy pénteken a faluban "volt egy kis riadalom, amikor a semmiből megjelent" mintegy 1500 menekült átvonult a településen, de mostanra normalizálódott a helyzet. A faluban nyugalom van, folyamatosan tájékoztatják a helybelieket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.