Zacher Gábor bevonul

A Péterfyből a Honvéd Kórházba igazol Zacher Gábor.

A Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiájáról visszaigazol a Honvédkórházba Zacher Gábor – tudta meg a Népszabadság. A mérgezésről, az önakasztásról, a kígyómarásról, a fagyásról és a kábítószeres áldozatokról szóló hírek orvosszakértője új feladatot vállalt: január elsejétől a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezeti.

Zacher Gábor eredetileg is baleseti sebésznek készült, és körülbelül 16 évvel ezelőtt a Honvéd baleseti sebészetéről került előbb az öngyilkosok kórházába, a Korányiba, majd ebből az intézményből szervezte meg az országos toxikológiai ellátást. Most ezt az életművet hagyja hátra. Bár Zacher Gábor állítja: egy sürgősségi osztály munkájába „beleférnek” a toxikológiai esetek is.

A szakember eredetileg a Péterfy teljes toxikológiai osztályát vitte volna magával az új helyére. A Honvédkórházban fogadókészség is volt erre, ám ezt a tervet az Egészségügyért Felelős Államtitkárság nem támogatta. A szakember lapunknak azt mondta, szerinte a költözés a betegek számára is fontos lett volna, mert a jelenlegi helyén a legsúlyosabb mérgezési, fagyási esetekkel foglalkozó osztály meglehetősen távol van a diagnosztikától.

Egy koponya CT-vizsgálat megszervezése, a beteg elszállítása másfél-két órába kerül, míg a Honvédban minden feltétel adott az ellátásukhoz. Hozzátette: néhány szakember vele megy a Honvédba, de az Alsóerdősor utcában működő toxikológián is marad egy jó csapat. Mint mondta, úgy tervezi, szilveszterkor, éjfél után még mindkét munkahelyére bemegy, de beteget kezelni már csak a Honvédban fog.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.