Yvette tréfája a Szabadság téren

Yvette, a mediterrán ciklon igyekezett kitenni magáért, de a szél és az eső ellenére csütörtökön is megrendezték a kormány megszállási emlékműve elleni demonstrációt a Szabadság téren. Bár a vacak időjárás miatt a tüntetők a megszokottnál jóval kevesebben voltak, így is mintegy negyvenen gyűltek össze.

Előzőleg a „Szabadság tériek" – többek között Lovas Zoltán, Magyar Fruzsina, Mécs Imre, Popper Gábor és Zoltai Andrea – sajtótájékoztatót tartottak a Café Mayer nevű műintézményben. Bejelentették, hogy május 24-én, szombaton délelőtt, tehát az uniós választást megelőző napon politikai fórumot rendeznek: a demokratikus ellenzéki pártok vezetőinek küldtek meghívót. Ugyanezen a napon délután Freedom Party elnevezéssel koncert is lesz a Szabadság téren, a fellépők kiléte később derül ki. A tervek között szerepel egy ökumenikus istentisztelet megszervezése is.

A választás napján, vasárnap tartja közgyűlését a Mazsihisz. A szervezők kifogásolják, hogy a Mazsihisz vezetői nem vesznek részt az emlékmű elleni tiltakozásokon. Ugyanakkor szeretnék elérni, hogy a Szabadság tériek képviselői jelen lehessenek, és felszólalhassanak a Mazsihisz közgyűlésén.

A sajtótájékoztató után tartott élőláncos demonstráción a rendőrök ismét próbálták megakadályozni, hogy a tüntetők a szokásos útvonalon haladjanak. Pár percig tartó szóváltás után végül hátrébb húzódtak. Ezúttal nem volt se hangosítás, se színpad: a tiltakozók zene nélkül járták körbe és körbe a készülő megszállási emlékművet.

A szervezők közölték, hogy a zord időjárásra tekintettel pénteken szünnapot tartanak, a demonstráció hétfőn fél hattól folytatódik. Yvette tréfás kedvében volt. Ahogy elhangzott a bejelentés, elállt az eső.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.