X. Judit szabadlábon marad

Elutasította a Fővárosi Főügyészség fellebbezését a Fővárosi Bíróság, így X. Judit továbbra is szabadlábon védekezhet az ellene indított korrupciós ügyben.

A Fővárosi Bíróság másodfokon is elutasította az X. Judit előzetes letartóztatását kérő ügyészi indítványt, így Józsefváros nyugalmazott jegyzője szabadlábon védekezhet az ellene korrupció gyanújával indult eljárásban.

Miként arról lapunk korábban hírt adott, a Budapesti Nyomozó Ügyészség titkos nyomozást követően február 13-án vette őrizetbe X. Juditot és két társát, V. Katalint, a VIII. kerületi önkormányzat jegyzői referensét, valamint K. Béla vállalkozót. Mindhármójuk előzetes letartóztatását kezdeményezte, az indítványt azonban az első- és a másodfokú bíróság is elutasította.

A nyomozóügyészek három, egymástól független ügyben indítottak eljárást, melyek közül eddig a nyomozó hatóság szerint bizonyíthatóan egy érinti a volt jegyzőt. A volt Ganz-telepen lévő 23-as számú épület irodaházzá alakításával összefüggésben K. Béla cégtulajdonos egymillió forintot ajánlott fel a jegyzőnek és a jegyzői referensnek, amennyiben a szükséges engedélyeket a kérelmének megfelelően és zökkenőmentesen megkapja. Megkapta, és ezt követően az ügyészség szerint egy közvetítőn keresztül ki is fizette az ígért összeget.

A Blaha Lujza téren épült bevásárlóközpontban létesített kaszinó ügyében is segítséget kértek V. Katalintól. Valaki felhívta telefonon, és azt kérte, intézze el, hogy a szórakozóhely bejárata a Blaha Lujza térre és ne a gyér forgalmú mellékutcára nyílhasson, cserébe egyebek között munkát ajánlottak V. fiának a kaszinóban. A határozat ebben az ügyben végül nem született meg…

A harmadik ügy szintén a Ganz-telephez köthető. A 227-es épület átalakításával kapcsolatban kért segítséget egy vállalkozó, nevezetesen, hogy a törvényben előírt bejelentési kötelezettségeire a hatóság időben és gördülékenyen reagáljon. Egy grillsütőt ajánlott az ügyintézőnek cserébe, aki azonban visszautasította az ajánlatot. Ekkor kereste meg a vállalkozó V. Katalint, aki intézkedett...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.