Wittnernél még mindig forradalom van

Át kell lépni azon a gyűlölethullámon, ami következni fog, de meg kell nyerni a választást - ünnepi kampánybeszéd Wittner Máriától.

Wittner Mária szerint 1956 forradalma nem ért véget, folytatódik tovább, "csak ma nem fegyverekkel vívjuk, hanem szívvel-lélekkel, emberséggel".

A fideszes országgyűlési képviselő, Csepel díszpolgára a XXI. kerületben rendezett október 23-i megemlékezésen hangsúlyozta: ma Magyarországon szabadságharc folyik, és ezt csak a szeretet ereje nyerheti meg.

Át kell lépni azon a gyűlölethullámon, ami következni fog, "de meg kell nyerni választást, mert nem engedhetjük meg, hogy újra belefogjanak abba a mély rombolásba", amelyet nyolc éven keresztül csináltak - fogalmazott a politikus.

Wittner Mária kiemelte: ugyan emlékezünk az 1956-os forradalomra, de "visszajönnek, letagadják, rombolnak", leteszik az esküt, hogy a magyar nép érdekében irányítják és kormányozzák az országot, miközben kifosztják az embereket, elveszik az életteret az embertől. Pedig 1956-ban nem jobbítani akarták a szocializmust - mutatott rá.

A baloldali értékrendről azt mondta, ha ez azt jelenti, hogy kifosztják az országot, akkor helyénvaló ilyen értékrendről beszélni, mert ezt csinálják, de ha "szociális érzékenységre hivatkoznak, akkor fogják be a szájukat".

A politikus szerint annak idején a népi demokráciának nem kellett a tudás és a szeretet. Márpedig, aki ennyire irtózik a szeretettől, az csak a sátán lehet - vélekedett. Hozzátette: ma Magyarországon a legnagyobb és végső harc folyik a sátán és Isten angyalai között.

Az eseményen, amelynek helyszíne a Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium volt, Wittner Mária kifejtette: a lyukas zászló szimbolizálja a forradalmat. Nagy az értéke, hiszen bár azért lyukas, mert a Rákosi-címert kivágták, a lyuk lehet Krisztus sebe, golyó ütötte seb is, mert annyian meghaltak a történtek miatt - mondta. Úgy fogalmazott: ő a lyukas zászlón Jézus töviskoszorús fejét látja.

A politikus kiemelte: a fiatalok, akik a barikádokra mentek, nem féltek, hogy elveszíthetik az életüket. Arról is beszélt, hogy Tóth Ilonának különös sors jutott, ugyanis október 23-án született, és ez a dátum megpecsételte a sorsát. Hazaszeretete, embersége miatt ő lett Magyarország egyik áldozati báránya. Egész jelleme, hite predesztinálta erre, és megölték, meggyalázták hitében, hazaszerettében, orvosi mivoltában - idézte fel.

Úgy vélte, Tóth Ilonán keresztül az egész forradalmat meggyalázták, hiszen nyilvános elsőfokú tárgyalásával be kellett bizonyítani a világnak, ha egy szigorló orvos képes arra, amivel vádolták, "milyenek lehettek a pesti srácok az utcán".

A forradalmat leverték, "a halálgyár működött válogatás nélkül", a nép nevében - emlékeztetett. Mint mondta, most együtt emlékezünk azokra, akik még mindig arccal lefelé fekszenek a sírban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.