Wittner Mária Horn Gyula halálát várja

Három éve vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni - mondta Wittner Mária az alkotmány vitájában Horn Gyuláról. A kijelentés szerinte nem durva.

"Horn Gyula hóhér volt" és " a "mi adónkból" finnaszírozzák a kórházi kezelését, "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni" - ezt mondta tegnap Wittner Mária fideszes képviselő a parlamenti ülésen, miután vita alakult ki Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről közte, és a jobbikos Novák Előd között. Novák Előd azt mondta: a '90-es években Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint most a Fidesz, mert önmaguk kétharmados többségét korlátozva beemelték a négyötödös szabályt az alkotmány előkészítésébe. Wittner Mária ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanez a többség négy évvel később ki is vette ezt a passzust a szabályok közül.

Az atv.hu tavaly decemberben adott arról hírt, hogy Horn Gyula betegsége olyan jellegű, hogy akár otthon is lehetne ápolni. A Honvédelmi Minisztérium vezetése ezért azt fontolgatta, hogy az egykori kormányfőt  hazaengedik a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból. Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek - írta a portál. Az atv.hu értesüléseit sem a Honvédelmi Minisztériumban, sem a Miniszterelnökségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták. Horn Gyulát 2007. szeptember 16-án vitték be az Állami Egészségügyi Központba, ahol őrökkel és kamerákkal védett VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem is fogad, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére.

Wittner Mária lapunk megkeresésére, miszerint egy nagyon beteg emberről van szó, nem érzi-e, úgy, hogy túl durva volt a parlamenti kijelentése, és túlőtt a célon, úgy reagált: nem érzi úgy. "Minden ember már a Földön elnyeri büntetését a bűneiért. És nem én fogom elvenni Horn Gyula életét, hanem a Jóisten".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.