Wittner a júdáspénzen vett árulókról beszélt

Az 1956-os áldozatok csontjaira épült rendszerváltás megnyitotta az utat az internacionális globalizmus felé, amely a kommunizmus különös ötvözete - többi között erről beszélt Wittner Mária csütörtökön Csömörön a kommunizmus áldozatainak emlékművénél tartott ünnepségen.

A Fidesz parlamenti képviselője, 56-os szabadságharcos kifejtette: fél évszázaddal ezelőtt a júdáspénzen vett árulók szolgaian levezényelték a kegyetlen megtorlást, ma pedig dobra verik nemzetünk vagyonát, elszívják életterünket.

A mákonyos európai uniós álomnak vége - fejtette ki a politikus, aki szerint ezt az bizonyítja, ahogy az unió kezelte vagy lekezelte a forradalom ötvenedik évfordulóján történt véres eseményeket. A bíróság azóta sem tud végére járni az "öszödi böszme magánrendőrsége" két éve elkövetett kegyetlenségeinek; "ezt hívják böszme demokráciának" - fogalmazott.

Wittner Mária szerint a jelenlegi kormány elveszítette azt a jogot, hogy tagjai részt vegyenek a mai megemlékezéseken, hozzátéve, hogy "kopóikat is tartsák távol az ünnepségektől". A rendezvényen részt vett Latchezar Toshev, a szófiai parlament tagja, a Bolgár Egyesült Demokratikus Erők küldötte és Göran Lindblad svéd konzervatív képviselő, az Európa Tanács közgyűlésének alelnöke. Mindketten részt vettek az Európa Tanács parlamenti közgyűlése által elfogadott, a kommunista rezsimek bűneinek elítélését szorgalmazó határozatának kidolgozásában. A határozat szövegét tartalmazó táblát, amelyet az emlékmű falába véstek, az ünnepség keretében leplezték le.

A csömöri ünnepségen hozzávetőleg ötszázan vettek részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.