Wittner-ügy: megszólaltak a zürichi magyarok

A magyar öntudatot tartanák ébren, nem Wittner Mária "gyalázását".

Mély felháborodással fogadta a Zürichi Magyar Egyesület a Wittner Mária fideszes képviselőt ért gyalázkodó kijelentéseket, és reméli, hogy az ezeket megfogalmazó "Dániel Péter ügyvéd tettének meglesznek a megfelelő jogi következményei".

A Zürichi Magyar Egyesület közleményében - amelyet a szervezet médiafelelőse, Kenessey Csaba juttatott el kedden az MTI-hez - az olvasható: "Dániel Péter kijelentései és hazug vádjai nem kizárólag Wittner Mária személyét érintik, hanem az egyetemes magyarságot sértik, mely súlyos véráldozatot hozott az 1956-os szabadságharcban, majd az utána véghezvitt megtorlások során".

Wittner Mária csütörtökön közölte, hogy személyiségi jogi pert indít, és az ügyvédi kamara etikai bizottságához fordul Dániel Péter ügyvéd Facebookon közzétett gyalázkodó írása miatt.

Az 1957-ben alapított Zürichi Magyar Egyesület elsődleges célja "a Zürichben és környékén élő magyar származásúaknak az 1956-os szabadságharc és a magyarság függetlenségi törekvéseinek szellemében való összefogása, képviselete és a magyar öntudat ébrentartása" - olvasható a szervezet honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.