Wittinghoff is kilép az SZDSZ-ből

Újabb "húzóneveket" kell törölni az SZDSZ taglistájáról: többed magával kilép ugyanis a pártból Wittinghoff Tamás, aki a liberális párt színeiben ötödik ciklusát tölti Budaörs polgármesteri székében, s hasonlóan döntött Csécsei Béla józsefvárosi polgármester is.

Folytaódik az SZDSZ-tagok kilépési hullám: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármester is elhagyja a Szabad Demokarták Szövetségét. Vele együtt távozik a pártból két önkormányzati képviselő, bizottsági elnök is.

A kilépásükről szóló levelüket pénteken juttatták el a párt vezetőségének.

Wittinghoff Tamás, valamint Bíró Gyula és Molnár Gábor bizottsági elnökök így indokolták döntésüket: „A párt hosszú ideje tartó sodródása mellett döntésünket alapvetően a július 12-én megválasztott új vezetés politikai mondanivalója, és elfogadhatatlan hangneme váltotta ki, amellyel a továbbiakban nem kívánunk közösséget vállalni.”

Pénteken megerősítette távozását Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere is. A VIII. kerület vezetője elmondta, kilépésére még szerda délután került sor. Csécsei Béla döntését csak röviden indokolta, mint fogalmazott: "ami van, azt nem lehet szeretni, ezzel sok mindent lehet csinálni csak szeretni nem".

Hozzátette, független polgármesterként továbbra is a kerület élén marad.

Ezzel a fővárosban a szabad demokratáknak egyetlen kerületi polgármesterük sem maradt.

Az SZDSZ-ből a vasárnapi elnökválasztás óta több alapító is kilépett. A párt polgármesterei közül a vasárnapi elnökválasztás után a zuglói önkormányzatot vezető Weinek Leonárd távozott.

Kalocsán megszűnt az SZDSZ alapszervezete

Csütörtöki taggyűlésén az SZDSZ kalocsai szervezetének minden tagja megszüntette tagsági viszonyát a pártban. Ez azt is jelenti, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan szabadelvű többségű önkormányzatban együtt maradnak a képviselők és függetlenként dolgoznak tovább - közölte a helyi szervezet tagjainak egyöntetű döntését pénteken Loibl László, aki a megszűnésig az alapszervezet elnöke volt.

"Ezek között szerepel a helyi elnök, az ügyvivői testület tagjai, a megyei választmány tagjai, Török Gusztáv Andor, a város polgármestere - aki egyben a megyei választmány elnöke és az Országos Tanács elnökségének tagja is - és az önkormányzati  képviselők".

Loibl László hangsúlyozta: Kalocsán az elmúlt húsz évben folyamatosan szabadelvű többségű önkormányzat működött. "Döntésünk oka, hogy az utóbbi években kibékíthetetlen ellentétek tették tönkre a pártot és a párt politikai üzenetei beszűkültek, csak a társadalom szűk rétegét célozták meg. Az elmúlt hetek eseményei és egyes pártvezetők nyilatkozatai képviselhetetlenné tették az SZDSZ-t számunkra".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.