Wittinghoff hatodszor is befuthat

Eldőlt, hogy Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester újraindul az őszi önkormányzati választáson, az ellenzéki szervezetek nem állítanak ellene jelöltet. Hivatalos megállapodás ugyan az ügyben nem született, de a helyi erők hallgatólagosan megegyeztek.
Ha az 1991 óta polgármester Wittinghoff Tamás sikerrel veszi az akadályt, hatodik ciklusát kezdheti a legdinamikusabban fejlődő magyar városban, mely az egy főre eső iparűzési adó tekintetében az első helyen áll a városok rangsorában. Wittinghoff a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként kezdi a kampányt. – Már megvannak a jelöltjeink, de a pontos névsort csak a kampány nyitányakor hozzuk nyilvánosságra. Annyit elárulhatok, hogy minden eddiginél erősebb csapattal indulunk – mondta.

Wittinghoff nem tagadta, hogy a pártmentesség tudatos: ha a budaörsiek (s ez másutt is így van) meghallják egy-egy párt nevét, elfordulnak. A 2010-ben alapított egyesület, mely ma is a második legerősebb frakciót adja a testületben, jó eséllyel pályázik arra is, hogy a polgármesterség elnyerése mellett megszerzik a helyi képviselő-testületben is a többséget. A civilek a helyben ismert tanárok, orvosok, jogászok indítását szorgalmazták, a kampány során kizárólag a helyi ügyekkel fognak érvelni, nem lesz lejáratás akkor sem, ha az ellenfelek tücsköt-bogarat kiáltanak rájuk. – A Fidesznek jóval kisebb a támogatottsága, mint 2010-ben volt – jegyezte meg Wittinghoff –, ez az esélyeinket növeli. Hogy mivel fognak támadni, nem tudom, nem is foglalkozom vele. 2010-ben uszoda- és sportcsarnokügyekkel támadtak, melyek azóta elhaltak.

Igaz, hosszú időn át lehetett beszélni a vádakról, ám a bírósági döntések világossá tették, üres rágalmak voltak. Nem akarunk háborúzni, sem a kampány alatt, sem a választás után. Nem fogjuk döngetni a mellünket, de elmondjuk, hogy a legnehezebb időkben sikerült megóvni azokat a szolgáltatásokat, amelyek máshol áldozatul estek a válságnak, az értelmetlen központosításoknak. Mi óvodákat, iskolát építettünk, miközben ez utóbbi állami feladat lett volna. Alapítványt hoztunk létre, a helyi pedagógusokat ösztöndíjakkal támogatjuk, és próbáljuk az államosítás hátrányait ellensúlyozni.

Wittinghoff arról is beszélt, hogy mennyire volt látható előre a budaörsi boom, melynek következtében az 1991-es 8-900 milliós költségvetés a sokszorosára duzzadt (volt olyan év, amikor 20 milliárdból gazdálkodott a város). – Tudatos gazdaságfejlesztésről beszélhetünk, de bevallom, jobban sikerült, mint reméltük – mondta Wittinghoff. – Azért tartottuk hosszú időn át alacsonyan az iparűzési adót, hogy kedvet csináljunk a multik és a vállalkozások letelepedésének. Tudjuk persze, hogy a város fekvése és az autópálya közelsége is sokat nyomott a latban, de a kiszámítható környezet, a józan építőmunka is kellett ahhoz, hogy ide eljuthassunk.

A hírek szerint a Fidesz minden bizonnyal a jelenlegi alpolgármestert, a civilben festőművész Török Istvánt indítja. A helyiek szerint a „nagy" Fidesz szeretett volna egy ismert nagyágyút indítani Budaörsön, amit végül a helyi szervezet megakadályozott. A jobbik jelöltje Czinkos Árpád.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.