West Balkán: öt gyanúsítottat kiengedtek, egy újat őrizetbe vettek

Szabadlábra helyezte a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottját is szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság, így az ügy mind az öt gyanúsítottja szabadlábon védekezhet - erősítették meg a tárgyalást követően ügyvédek az MTI információját. Egy hatodik embert viszont őrizetbe vettek.

Szigethy György, a bérbeadó cég egyik ügyvezetőjének védője közölte: a bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúra se áll rendelkezésre elég bizonyíték. Kertész Gusztáv, a bérlő cég ügyvezetőnek ügyvédje azt mondta: a végzés nem jogerős, az ügyészség azt megfellebbezte.

A négy gyanúsítottat szerda délelőtt még bilincsben, rendőrök kíséretében, fotósok és televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe, ahonnan szabadon távozhattak. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról már kedden döntött a bíróság, Sz. Győző, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. Esetében ugyancsak fellebbezést jelentett be az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség kedden közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Újabb gyanúsított

Őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia ügyében a rendőrök - erősítette meg az MTI-nek egy az ügyet jól ismerő forrás a Hír TV információját szerdán. Az MTI úgy tudja, hogy a férfit - az ügy hatodik gyanúsítottját - egy szerződéssel összefüggésben vették őrizetbe a nyomozók, még kedden.

Az MTI megkereste az újabb őrizetbe vétel ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), ahol azt közölték, hogy a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem kommentálják az értesülést.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás. A belügyminiszter tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat.

A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

Az ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését kedden, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban kedden és szerdán hozott végzéseiben az öt gyanúsítottat szabadlábra helyezte.

Budapest, 2011. január 19.
Rendõrök vezetik elõ az egyik gyanúsítottat a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján, ahol délelõtt megkezdõdött a 2011. január 15-rõl 16-ra virradóra történt éjszakai budapesti, Nyugati téri diszkótragédia másik négy
Budapest, 2011. január 19. Rendõrök vezetik elõ az egyik gyanúsítottat a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján, ahol délelõtt megkezdõdött a 2011. január 15-rõl 16-ra virradóra történt éjszakai budapesti, Nyugati téri diszkótragédia másik négy gyanúsítottjának kényszerintézkedésérõl szóló tárgyalás. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról már döntött a bíróság, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezetõ-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az elõzetes letartóztatás elrendelését.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.