West Balkán: eljárás indul a gyertyagyújtást megzavarók ellen

A szombat éjszaka történt diszkótragédia vasárnapi gyertyás megemlékezéséről előállított tizenöt emberből tizenegy ellen indult szabálysértési eljárás garázdaság miatt - közölte Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap, késő esti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy tizenöt embert állítottak elő a Nyugati térről, ahol a szombat éjszakai tragédia áldozatairól emlékeztek meg gyertyagyújtással. A miniszter szavai szerint egyesek a köznyugalom megzavarására használták fel a megemlékezést.

Horváth Katalin Fanni az MTI érdeklődésére hétfőn azt mondta: a másik négy embert személyazonosságuk megállapítása érdekében állították elő a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

A szóvivő közlése szerint garázdaságot az követ el, "aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen". A West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány vasárnap esti közlése szerint fulladás okozta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.