Kubatovig ért Welsz kapcsolati hálója

A Fradin keresztül a Fidesz pártigazgatójáig is elért Welsz Tamás szövevényes kapcsolatrendszere. A kapocs Mitók András, aki ismert üzletembere a magyar sportfinanszírozásnak - állítja a Gépnarancs.

A meglehetősen furcsa körülmények között meghalt Welsz Tamást eddig hivatalosan csak a baloldali politikai színtérrel hozták kapcsolatba - írja a Gépnarancs.

A Gépnarancs megvizsgálta a Goldex Hungary Kft. honlapját, mely cég az afrikai adományozásokat intézte éveken át. Meglepő módon a jótékonysági szervezet honlapján található link nem működik, írják, mi több a domain.hu szerint sem a goldexcsoport.hu sem pedig a goldex-hungary.hu jelenleg nem bejegyzett domain. Az Opten nyilvános cégadatbázis szerint a Goldex-Hungary Kft., korábban Clo-dex Hungary kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Arra sem a Charity March, sem a Goldex-Hungary jelenlegi GKFK.hu címen elérhető honlapja nem adott magyarázatot, hogy a korlátozott NATO-beszállítói minősítéssel rendelkező vagyonvédelmi cég miként támogatja az afrikai fejlődést. A cég tulajdonosi köre azonban talán szolgál némi magyarázattal.

A társaság két egykori tagja a V&A Invest Kft és a Seychelle-szigeteki bejegyzésűn Chesterman International Ltd. ahhoz a Mitók Andráshoz köthető, aki a cégeket és azok ügyeit jól ismerő informátor szerint Welsz Tamás barátja és üzlettársa volt és a „vállalkozó" halála után is jó kapcsolatokat ápol Welsz egykori élettársával, Horthy Andreával - állítja a Gépnarancs. Mitók egyébként többször járt Welszékkel az afrikai kontinensen.

Mitók András neve az elmúlt évtizedben többek között a Sportlife Kft és a Sport & Média Kft kapcsán vált ismertté - emlékeztet a blog. E két cég volt az egyik meghatározó szereplője a kétezres évek magyar profi sportfinanszírozásának. Érdekes az is, hogy a Mitókhoz köthető két sportmanagement cég mindegyike szerződéses kapcsolatba hozható a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által igazgatott Ferencvárossal. A Mitók-érdekeltségek közvetlen környezetében dolgozó gépnarancsos informátor úgy tudja, hogy Welsz Tamás is több esetben tárgyalt Kubatovval, aki mint afrikai összekötőre számított rá. Az informátor tudni véli, hogy a Charity March ilyen irányú támogatása valójában nem volt más, mint a magyar élsportba befolyó szponzorpénzek eltüntetése.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.