Wellneshotelben épít csapatot Navracsics minisztériuma

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium "kihelyezett csapatépítő tréninget és kabinetülést" tartott 23 munkatársnak. A "kabinetülésen" részt vevő kormánytisztviselőket elkísérő családtagok maguk fizették a programot.

Csakem másfél millió forintot költött a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén januárban arra, hogy a tárca egyik államtitkárságának munkatársai kihelyezett „kabinetülést” tarthassanak egy wellness-szállodában. A két éjszakás programon a KIM tájékoztatása szerint huszonhárom munkatárs vett részt. Arról, hogy a szaktárca mely vezető politikusai, mely kormánytisztviselői voltak jelen, nem adtak tájékoztatást.

A minisztérium elszámolásai között egyébként a Hotel Ózon Kft.-vel kötött szerződésben az szerepel, hogy a kétnapos, 1,2 millió forint költségű program egy „kihelyezett csapatépítő tréning és kabinetülés” volt, amelyhez szállodai, éttermi és egyéb szabadidős szolgáltatások jártak.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kommunikációs osztálya lapunk érdeklődésére azt mondta: nincs szó rendszeres kiutazásról, mindössze egy egyszeri, „kihelyezett és a helyettes államtitkárságokkal kibővített kabinetülésről” volt szó. Az évindító értekezlet közel másfélmilliós számlája pedig nemcsak a szállodai, de a „szakmai programokhoz szükséges feltételek költségét” is tartalmazta, mint a szekciótermek és az igénybe vett eszközök bérleti díja.

A KIM hivatalos tájékoztatása szerint azért esett a választásuk az adott wellness-szállodára, mert a konferenciahotel januárban nyitott, s ezért „nyitási- és flottakedvezményt” is kaptak az árból. A szaktárca hangsúlyozta azt is: a szabadidős szolgáltatások közül nem minden volt még elérhető ebben a pillanatban, a kormánytisztviselőket elkísérő családtagok pedig saját költségükön vettek részt a programon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.