Watson! Hívja azonnal a Magyar Nemzetet!

Amerika. Soros György. MSZP-SZDSZ. Homoszexuálisok. Szélsőbaloldaliak – kulcsszavak a Magyar Nemzetben a Hallgatói Hálózatról megjelent "leleplező" cikkekből. Az aktivisták válaszul Sherlockot, Columbót és Konspiráló Keanut hívták segítségül.

Lábon lőtte magát az MN a Haháról szóló írásaival. A kormányközeli napilap azzal igyekezett ugyanis "lerántani a leplet" a Haháról, hogy megszerezte belső levelezésük egy részletét, ami alapján közölte, hogy februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek (amit eddig is lehetett tudni), teszik mindezt amerikai közösségszervező szakemberek segítségével, akik "a többi közt abban adnak támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra".

A hétfői cikk szerint az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, "azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak". Noha a Hallgatói Hálózat folyamatosan hangsúlyozza pártfüggetlenségét – így a Nemzet –, a diákok belső levelezése "szoros kapcsolatra utal a balliberális értelmiségieket tömörítő Oktatói Hálózattal. A diákszervezetnek egy olyan kommunikációs vállalkozás is segít, amelynek stratégiai vezetője a volt SZDSZ-es Magyar Bálint, illetve a szocialista Hiller István által vezetett oktatási tárcának volt a munkatársa".

A Nemzet beszámolója szerint a hahásoknak tartott tréningen Saul Alinsky "radikális eszközöket sem nékülöző" közösségfejlesztési modelljét ismertették; az egyik szakember, Christina Doby szervezetének a magyar származású befektető által fenntartott Nyitott Társadalom Intézet az egyik főtámogatója. "Doby korábban egy kétes hírű nemzetközi szervezet, a Kampány az Emberiség Fejlődéséért egyik vezetője volt. Az önmagát katolikusnak valló szervezet ellen 2008-ban az egyház vizsgálatot kezdeményezett, mivel az Saul Alinsky módszereit alkalmazva gyakran hangos, erőszakos kampányt folytatott, s az így felhalmozott dollármilliókkal szélsőbaloldali vagy a homoszexuálisok jogait védő szervezeteket segített" – így jutott el az MN egy mondattal a Hahától a homoszexuálisokig. De itt sem állt meg a gépezet: "a szombati hahás program másik háttérszervezete, a Lakeview Action Coalition a 2011-ben az Egyesült Államok több városában kipattant Occupy mozgalom résztvevőinek adott kiképzést a Soros Györgyhöz köthető MoveOn.org-on keresztül" – folytatódott a leleplezés. Szintén az Occupyban szocializálódhatott a "radikális baloldali nézeteket valló" Main People’s Aliance trénere is.

Ezek után az mno.hu-n tovább folytatódott a "kompromat" akció – Beismer és magyarázkodik a Haha címmel –, Kóbor Andrea hahás aktivista Klubrádiónak adott nyilatkozatát magyarázkodásként tálalták, holott Kóbor Andrea annyit mondott, hogy egy közösségépítéssel foglalkozó civil mozgalom valóban adott a hétvégén tanácsot nekik, amiben semmi kivetnivalót nem lát, a függetlenségüket ezzel pedig nem kérdőjelezték meg, sőt az MN cikke éppen azt bizonyítja.

Hétfő óta a HaHa és szimpatizánsaik közösségi oldalait persze ellepték a gúnyrajzok, mémek (Sherlock Holmest, Columbo hadnagyot és Konspiráló Keanu-t is bevetették, csak hogy néhányat említsünk), sőt a hahások – mintegy megkönnyítve a kompromittálásukra törekvő újságírók dolgát – magukat is leleplezték, egyebek között töredelmesen bevallva, hogy igazából ezer szálon kötődnek a Fideszhez.

Komolyabb reakciójukban a Hahások üdvözölték, hogy a Magyar Nemzet kiderítette: mindenki végzi a dolgát. Mi sem természetesebb annál, írják, hogy az X Kommunikációs Központ civilek kommunikációját segítő nonprofit szervezetként civilek kommunikációját segíti, a közösségszervezők pedig közösségszervező workshopokat tartanak, amin a Hallgatói Hálózat aktivistái is részt vesznek. "Mivel a Hallgatói Hálózat és az Oktatói Hálózat rendszeresen jelenik meg közösen a sajtóban, valójában az volna a baj, ha nem lennének egyeztetések a szervezetek között." Az OHA liberális és nem liberális tagjaival egyaránt tartják a kapcsolatot. A HaHa egyúttal megerősítette, hogy a tiltakozásokat februárban folytatják, amennyiben a követeléseik teljesítésére nem kapnak kormányzati garanciát (amit egyébként már sokszor közöltek). Ami pedig a pártfüggetlenségüket illeti, a Haha szerint ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Nemzet sem talált semmilyen olyan jelet – még a belső levelezésükben sem –, ami ennek az ellenkezőjére utalna.

Majd "az újságírók további tényfeltáró munkáját segítendő", összegyűjtöttek néhány, a Hallgatói Hálózat és a pártok kapcsolatára utaló további bizonyítékot. Vallomásuk szerint egyikük, egy jogász hallgató a Fideszre szavazott, Martonyi János mellett dolgozott, sőt táncolt Orbán Ráhellel, Orbán Viktor lányával. Egy másik hahás – korábbi ministráns – pedig bevallotta, hogy a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor megsimogatta a fejét. Egy másik aktivistájuk is az Orbán-kormány Külügyminisztériumának volt alkalmazottja, mi több, tudósított a magyar EU-elnökségről is a hivatalos honlapon. Utóbbi hahás – Kóbor Andrea – lapunknak azt is bevallotta, mint "bréking nyúz-t", hogy nemcsak hogy találkoztak amerikai közösségszervezőkkel, de ő maga is dolgozott az Egyesült Államokban! Mivel utóbbi információt más forrásból nem erősítették meg, kénytelenek vagyunk élni a gyanúperrel, hogy Kóbor Andrea voltaképpen Ron Werber tanácsára tévesztette meg munkatársunkat.

HaHások
HaHások
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.