Warvasovszky magát száműzte az MSZP megyei listájáról

Varga Zoltán önkormányzati miniszter vezeti az MSZP Békés megyei területi listáját a következő országgyűlési választásokon, összeállt a Fejér megyei lista is, ám arról hiányzik az egyebek mellett a 2010-es költségvetést sem támogató Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter vezeti az MSZP Békés megyei területi listáját a következő országgyűlési választásokon - tudatta közleményben a párt megyei elnöksége szombaton.

Wavrasovszky Tihamér
Wavrasovszky Tihamér

A rövid tájékoztatás szerint a megyei küldöttgyűlés szombaton elfogadta a megyei listát, valamint Nagy László országgyűlési képviselő személyben megválasztotta kampányfőnökét, továbbá a megyei választási bizottságot, amelyet szintén Varga Zoltán vezet.

A szocialisták Fejér Megyei Szövetsége is döntött az országgyűlési képviselőjelöltek megyei listájáról; a szombati ülésen listavezetőnek Horváth Andrást, a szövetség megyei elnökét jelölték. Utóbbi elmondta: a 18 tagú lista második helyére Szabadkai Tamást, Fejér megye 6-os, - sárbogárdi -  választókerületének jelenlegi országgyűlési képviselőjét, a harmadik helyre pedig Déri Zsuzsannát, a 3-as - dunaújvárosi - körzet országgyűlési képviselőjét jelölte a párt megyei szövetsége.

A negyedik és ötödik helyre Márton Roland, a párt székesfehérvári szervezetének elnöke és Ecsődi László, a 4-es választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője került.

A listán nem szerepel Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és polgármestere, miután pénteken ő maga jelentette be, hogy nem akar az MSZP megyei listáján képviselőjelöltként szerepelni. Döntését azzal indokolta, hogy a parlamenti szavazásokon eddig sem támogatta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek túlságosan nagy terhet rónak Székesfehérvárra és az ott élőkre, és mivel a parlament elé került költségvetés az önkormányzatoktól jelentős elvonásokat tartalmaz, azt a jelenlegi formájában nem tudja támogatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.