Vöröskeresztesek is segítik a tömegben a mentők munkáját

Az Országos Mentőszolgálat arra kérik a látványosságok látogatóit, legyen elővigyázatosak, figyeljék az időjárás előrejelzést, viharban pedig ne a fák alatt, hanem az épületekben keressenek menedéket.

Fölkészült az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-i ünnepi rendezvények egészségügyi biztosítására - állítja a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A mentők részletes mentési tervvel, az állandó mentőkapacitáson felül 34 mentőegység (esetkocsik, rohamkocsik, két tömeges baleseti egység, mentőgépkocsik) települ a rendezvények helyszíneinek előre megtervezett pontjaira annak érdekében, hogy baj esetén közel legyen a segítség. A mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik, akik gyalogos elsősegélynyújtókként a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén a táskájukban levő felszereléssel megkezdik az ellátást és a helyszínre navigálják az érkező mentőautót is.

A mentők arra kérik a lakosságot, hogy figyeljék és kövessék a hivatalos szervek információit, figyelmeztetéseit, a meteorológiai előrejelzéseket, viharos időben lehetőleg ne fák alatt, hanem épületekben keressenek menedéket, a terület elhagyásakor pedig kövessék a biztonsági utasításokat. A rendezvények helyszínein baleset vagy rosszullét esetén a rendezőktől, vagy közvetlenül az elsősegélynyújtóktól, mentőktől is kérhetnek segítséget.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.