Vörös Csepel: hűtlen kezelés miatt feljelent az MSZP

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz a csepeli MSZP ismeretlen tettes ellen. Jogi álláspontjuk szerint ugyanis a fideszes önkormányzat által közpénzből kiadott "Vörös Csepel" című könyv csak a politikai lejáratás célját szolgálja.

Hűtlen kezelés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek a csepeli fideszes önkormányzat által nemrég kiadott „Vörös Csepel” című kiadvány miatt – erről Szenteczky János, a helyi képviselő-testület szocialista tagja tájékoztatta lapunkat. Jogi álláspontjuk szerint ugyanis a harmincötezer példányban kiadott kötet pusztán a politikai ellenfél (jelen esetben a szocialisták) lejáratására szolgál, ráadásul közpénzből.

A Népszabadság korábban beszámolt már arról, hogy egy közel kétszáz oldalas könyvet jelentetett meg Csepel fideszes vezetésű önkormányzata: „Vörös Csepel – Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben” címmel. A könyv részletesen igyekszik bemutatni többek között a kerületi iskolában – a gyanú szerint Deme Gábor volt szocialista politikus közreműködésével végrehajtott – gyilkosság előzményeit és hátterét, az úgynevezett galvániszap-botrány részleteit, a volt rendőrkapitány lakásügyét, a Csepeli Vagyonkezelő, vagy épp a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon körüli vélt vagy valós visszásságokat.

A könyvet harmincötezer példányban adták ki, a szerkesztői feladatokat a fideszes alpolgármester, Ábel Attila vállalta magára. A kerületvezető lapunk kérdésére korábban elmondta, hogy a kötetet a szabadidejében készítette, közel öt hónap alatt. A kiadvány az önkormányzat tájékoztatása szerint 6,3 millió forintba került, a kiadás költségeit önkormányzati, azaz közpénzből fedezték.

A helyi MSZP nemrég terjedelmes hírlevélben igyekezett cáfolni a könyvben megjelenteket, állítván: a leírtak szinte kivétel nélkül „hazugságon” alapulnak.

 

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.