Vona bízik a Jobbik jó szereplésében

Vona Gábor bízik abban, hogy az október 3-ai önkormányzati választáson egyéni körzetekben is tud mandátumokat szerezni a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Az ellenzéki parlamenti párt elnöke szombaton egy mobil székely kapu előtt beszélt mintegy 100 főnyi hallgatóságához Győrött, a belvárosi sétálóutcán. Arra bíztatta az egybegyűlteket, menjenek el szavazni. Kifejtette: az önkormányzati választás jelentőségét sokan lebecsülik, mert úgy gondolják "a pénzt a parlamentben lopják el, (...) ez kisebb részben igaz (...). A parlamentben csak megteremtik a lehetőséget a lopásra, de a korrupció nagy része önkormányzati meg megyei szinten történik".

Szerinte a Jobbik az emberek érdekeit képviseli a parlamentben, és a településeken is elsőbbséget kap a pártérdekkel szemben a falvak, a városok érdeke. A Jobbik olyan párt, amely nem vadult el az emberektől, mint a magyar politika nagy része, "akiknek fogalmuk sincs, hogyan élnek a magyar emberek (...), mert az elmúlt 20 évben a villájukon és a parlamenti üléstermen kívül nem járták az országot."

Vona Gábor hallgatóságával megosztotta hipotézisét, miszerint az országgyűlési képviselők fele megbukna egy olyan pszichológiai vizsgálaton, amely társadalmi beilleszkedésre való alkalmasságukat venné górcső alá. Eddigi politikai pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc kimegy az ülésteremből, amikor ő felszólal a parlamentben. Ezt a megjegyzését nagy derültséggel fogadták a hallgatók.

Az ország helyzetét elemezve Vona Gábor kijelentette: a legsúlyosabb probléma, hogy élősködnek rajtunk. Márpedig az élősködés olyan versenyhátrányt teremt, amely megakadályozza az ország előbbre jutását. Szerinte a legnagyobb élősködő a politika, de élősködik a multinacionális tőke, és a társadalomban a cigányságnak dolgozni és a törvényeket betartani nem akaró része. Mint kifejtette: azokkal a multinacionális cégekkel nincsen baj, amelyek munkahelyeket teremtenek, korszerű technológiát és munkakultúrát hoznak az országba. Viszont probléma van azokkal a multinacionális cégekkel, amelyek olyan iparágakat, köztük az élelmiszeripart, a könnyűipart "vették el", amit mi is meg tudnánk csinálni. Ugyanakkor adókedvezményekben részesülnek, a profitot pedig kimenekítik az országból. 

A szabadtéri fórumon bemutatkozott Vörös Gyula, a jobbik győri polgármester-jelöltje. Egyebek közt elmondta: változásokra van szükség a közbiztonság és az ifjúságvédelem terén. Emellett fontosnak tartják a helyi segélyezési rendszer átalakítását oly módon, hogy aki valóban rászorul az hozzájusson, aki viszont nem szándékozik dolgozni, attól vonják meg a támogatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.