Vona: egy csalódott fideszes vagyok Orbán polgári köréből

A Fidesz köreiben viszonylag jó pozícióban voltam – mondta Vona Gábor egy interjúban.

"Gyöngyösön voltam Fidesz-tag. Benne voltam Orbán Viktornak a polgári körében is – nyugodtan mondhatom, hogy fiatal, frissen diplomázott egyetemistaként a Fidesz köreiben viszonylag jó pozícióban voltam" – fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy interjúban.

A radikális pártvezető a mandinder.hu oldalnak többek között így folytatta: "De akkor úgy döntöttem, hogy mégis egy másik irányba megyek. Az én választásom nem azért történt, mert nem volt rám szükség a Fideszben, hanem azért, mert úgy éreztem, hogy nem a Fidesz az én pártom. És gondolom, vannak még ilyen emberek a Jobbikban. Vannak olyanok, akik úgy érezték, hogy a MIÉP kiment alóluk, vannak, akik talán más pártoknál élték át ugyanezt. Azt is hozzá kell tegyem, hogy 2014-ben nem lesznek egykori MSZMP- vagy SZDSZ-tagok a listánkon, vagy a jelöltjeink között" – mondta Vona Gábor. 

Az interjúban a jobbikos politikus arról is beszélt, hogy pártjának plakátjai elsősorban nem 2014-ről, hanem hosszabb távról szólnak. Egyértelművé tette ismét, hogy barátai az iszlám világnak, de azt már elutasítja, hogy tömeges bevándorlás induljon meg. "Nem azért, mert iszlám, hanem azért, mert migráció. Tehát nemcsak az iszlámot, hanem bármifajta, akár buddhista, akár hinduista, akár természetvallásokban hívő, akár kínai, bármilyen erőteljesebb migrációt. Minden kultúrának, minden nemzetnek a saját hazájában van elsősorban létjogosultsága, ott terjesztheti a saját kultúráját" – mondta a pártelnök.

Vona a párt másik emblematikus figurájáról, Novák Elődről azt mondta az interjúban: "teljes felelősséggel ki tudom jelenteni, hogy nem antiszemita". A Jobbik elnöke így folytatta: "Azt nem állítanám róla, hogy a visszafogottabb, vagy a mérsékeltebb képviselőink közé tartozik. Meg sok esetben Elődben van egy... hogy fogalmazzak, hogy igaz is legyen, meg találó is... Előd sokszor egy saját intézmény. Amit ő képvisel, vagy amit ő mond, az nem mindig fedi száz százalékban a párt álláspontját. Minden pártban vannak önállóbb karakterek, nálunk Előd ilyen. Ő egyébként ez vállalja, nem is próbálja tagadni. És hát mindig a helyzettől függ, hogy belefér, vagy nem fér bele" – olvasható a mandiner.hu interjújában. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.