Vona: Alföldi tökös gyerek

Tökös gyereknek tartja Alföldi Róbertet a Jobbik elnöke, aki ugyanakkor képmutatóknak nevezte a kormánypárti politikusokat. Vona Gábor szerint a parlamenti folyosón a kormányzó pártok emberei meglapogatják a jobbikosok hátát, viszont amikor "helyzet van", fülüket-farkukat behúzzák.

Kibékíthetetlen ellentét van a Nemzeti Színház intézménye és a jelenlegi vezetője között - nyilatkozta az origónak Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint a Nemzeti Színház nem pusztán művészeti kérdés, hanem politikai kérdés is, az intézmény vezetőjét ezért politikai döntéssel választják, így akármit is csinál, az politikai tevékenységnek számít.

A portál kérdésére Vona nem kívánta megítélni Alföldi Róbert művészetét, és nem vitatta azt sem, hogy a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatójának helye van a magyar művészvilágban. Csak nem a jelenlegi pozíciójában - tette hozzá Vona, aki szerint a Nemzeti Színház génjeiben egy konzervatív intézmény, amelynek ápolnia, védenie kell a magyar kultúra értékeit. A Jobbik-vezér szerint Alföldi Róbert - aki egy önmagát progresszívnek, újítónak és provokatívnak tartó művész - nem alkalmas erre a feladatra.

"Semmi bajon nem volna Alföldi igazgatói pozíciójával egy olyan színház élén, amely ezt tűzi ki céljául. Nyilvánvalóan nem járnék ebbe a színházba, mert nem érzem sajátomnak, de semmiféle problémám nem lenne a létezésével. A lényeg itt az, hogy Alföldi Róbert és a Nemzeti Színház, mint intézmény egymást kizáró ellentétek"- idézi az origo Vonát.

A Jobbik elnöke szerint a kialakult helyzetért nem Alföldi a hibás, mivel a pályázatában nem árult zsákbamacskát, előre jelezte, hogy mit akar, és mit képvisel. "Alföldi Róbertet tökösebb gyereknek tartom, mint a kormány politikusait, mert ő legalább következetes. Én a kormány politikusait látom képmutatónak, mert hol ezt mondják, hol azt. A folyosón meglapogatják a vállunkat, de mikor helyzet van, akkor meg fülüket-farkukat behúzzák" - idézi a portál az ellenzéki politikust.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.