Vona: A csókakői rendőri akció tragikomikus baki volt

Lemondásra szólította fel a belügyminisztert a Jobbik elnöke a csókakői - szerinte tragikomikus - rendőrségi akció miatt.

Miközben az Új Magyar Gárda Mozgalom 130 új gárdistát és egy "csendőrszakaszt" avatott Dunaföldváron egy erdei tisztáson, addig a rendőrség "elképesztő, szégyenteljes, tragikomikus bakit csinált" a hétvégén - ezt írta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Facebookon.

A rendőrség szombaton műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, mert - Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint - a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, hogy ott be nem jelentett rendezvény megtartására készülnek.

"Két lehetőség van. 1. A rendőrségben akkora a zavar, hogy tévedésből lerohant egy falut. Ekkor Pintérnek le kell mondania. 2. A rendőrségből csúfot űztek, és árnyékra vetődve rohantak le egy falut. Ekkor Pintérnek le kell mondania. Más lehetőség nincs" - olvasható az ellenzéki pártelnök írásában.

Vona Gábor bejegyzésében azt javasolja: Pintér Sándor mondjon le, és kérjen bocsánatot a rendőröktől, "amiért így megalázta őket és ilyen méltatlan feladatokkal bízta meg az állományt".

Szerinte Áder János köztársasági elnöknek személyesen kellene bocsánatot kérnie a csókakői polgármestertől és a helyiektől, a Belügyminisztériumnak pedig kártérítést kellene fizetnie a községnek, "amiért egy napig elzárták a települést, ezzel anyagi és lelki kárt okozva Csókakőnek".


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.