Vona: Aki a Fideszre szavaz, a korrupcióra szavaz

Vona Gábor pénteken, a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: aki a Fideszre szavaz, a korrupcióra szavaz, és egy olyan pártra, amelynek soha nem volt fontos Salgótarján. Aki pedig a múltat képviselő MSZP-re szavaz, olyan pártra adja voksát, amelyik képtelen a megújulásra, és Salgótarján fejlesztésére – mondta a Jobbik elnöke.

Hangsúlyozta: egy megyeszékhely fejlesztéséhez szükség van arra, hogy a polgármester mögött álló pártnak lobbiereje legyen, ez az MSZP-nek nincs.  Ha az MSZP jelöltje nyeri ezt a választást, Salgótarján magára hagyott, esélytelen várossá válik – tette hozzá.

Vona Gábor kiemelte: azt ígérik Salgótarjánnak, amit Ózdon már megvalósítottak, vagy elkezdtek, ezért vesz részt az esti lakossági fórumon Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is.

Azért fontos Ózd példája Salgótarjánban, mert sok mindenben hasonlít a két város szociális összetétele, gazdasági problémája, történelme; a szocializmus idején komoly erejük, befolyásuk, gazdasági potenciáljuk volt, a rendszerváltozásnak pedig óriási vesztesei lettek - mondta a pártelnök.

Ózdon a jobbikos polgármester megválasztásával a város elindult a 21. századba, "nem a Fidesz és az MSZP által folytatott, 20. századi vitában rekedt benne, mint ami itt most Salgótarjánban sajnos zajlik" - fogalmazott Vona Gábor, hozzáfűzve, hogy a borsodi városban a jobbikos településvezető rendbe tette a költségvetést, elindultak a beruházások, és el fog indulni a főiskolai képzés is.

„Mi nem ígérgetünk, hanem az ózdi polgármester munkája által bizonyítottunk, ezt a munkát szeretnénk Salgótarjánban is elindítani, amennyiben az itt élők megajándékoznak minket" a bizalmukkal; ezt a munkát vállalta Hulitka István, a Jobbik polgármesterjelöltje is" – mondta Vona Gábor.

Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015 novemberében elhunyt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.