Volt kisgazda miniszter halt meg a felborult traktor alatt

Egy volt kisgazda politikus, országgyűlési képviselő vesztette életét szerdán Zicsen traktorbalesetben, a 86 éves férfira ráborult a jármű, amelyet saját telkén vezetett - erősítette meg az MTI értesülését Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az MTI úgy tudja, hogy az áldozat Gerbovits Jenő volt kisgazda politikus, 1990-től 1994-ig országgyűlési képviselő, az Antall-kormány tárca nélküli minisztere 1990 májusától 1991 január közepéig.

A rendőrség sajtóreferensének tájékoztatása szerint a férfi saját készítésű kistraktorával telkének egy emelkedő szakaszán felborult, a traktor alá szorult, és a helyszínen életét vesztette.

Molnár Sándor, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese elsődlegesen arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a traktor árokba borult. A műszaki mentést végző tabi és siófoki tűzoltóktól később kapott tájékoztatás alapján annyiban pontosította a korábban elmondottakat, hogy a traktor nem egy árokba borult, hanem a tulajdonos kertjének végében, egy emelkedőn borult fel.

A rendőrség a balesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.