Volt alelnöke szerint 'gátlástalan mutyibrigád' a debreceni MSZP

Be kellett látnom, hogy a Magyar Szocialista Párt debreceni szervezetét képtelenség megújítani, az ugyanis nem baloldali párt, hanem oligarchák és gátlástalan mutyibrigádok gyülekezete - jelentette ki pénteki, rendkívüli sajtótájékoztatóján Varga Zoltán debreceni MSZP-s önkormányzati képviselő, aki az elmúlt mintegy két évben a párt városi alelnöke volt. Varga Zoltán azt mondta: fölfüggeszti tagságát a pártban, lemond a tisztségeiről, kilép a debreceni közgyűlés szocialista frakciójából, és a ciklusból hátralévő pár hónapban független képviselőként dolgozik tovább.

Varga Zoltán az elmúlt években a debreceni MSZP egyik legaktívabb és legambíciózusabb politikusa volt, aki rendszeresen együtt tartott sajtótájékoztatót Zsiros Zsolttal, a párt városi elnökével, s egyike volt a párt debreceni parlamenti képviselő-jelöltjeinek. A múlt hónapban tartott tisztújításon Zsiros Zsolt ellen indult az elnöki posztért, de 27:13 szavazati aránnyal alulmaradt. Nem került be az elnökségbe sem, egyetlen tisztsége választókerületi elnökségi posztja maradt.

Varga Zoltán a sajtótájékoztatóján azt mondta: nem tudja tovább elviselni, hogy a debreceni pártvezetés egzisztenciális és anyagi okokból utakat keres a Fidesz helyi vezetéséhez. Szerinte a pártszervezetben autokratikus szemlélet uralkodik, leszámolnak azzal, aki külön véleményt fogalmaz meg. Hozzátette: a múlt havi elnökválasztás után tudtára adták, hogy többé nem kívánatos személy a pártban. Kérdésemre elmondta: megromlott a személyes viszonya Zsiros Zsolt városi elnökkel is.

Az ügyről Zsiros Zsolt megkeresésemre azt nyilatkozta: nagyon sajnálja, ami történt, mert Varga Zoltánnal egészen a legutolsó időkig jól dolgoztak együtt. Szerinte az állhat a távozása hátterében, hogy nem tudta földolgozni az elnökválasztás kudarcát. Kérdésemre, miszerint milyen egzisztenciális és anyagi lehetőségeket keres a Fidesz felé a debreceni MSZP vezetése, Zsiros Zsolt azt válaszolta: semmilyen egzisztenciális vagy anyagi összefonódásról nem tud a Fidesz és a helyi szocialista vezetők között, ezért ha Varga Zoltánnak ilyesmiről bizonyítéka van, álljon elő vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.