Volt szélsőjobboldali nyomoz a Norvég Alap ügyében

Dr. Mabda Gábor a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) főosztályvezető-helyetteseként a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatainak lebonyolítói és támogatottjai után nyomoz a kormány megbízásából. Mabda korábban Csurka István "nemzeti radikális" pártjában politizált, jelöltként részt vett a parlamenti és az önkormányzati választásokon is.

A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) színeiben indult 1998-ban az az érdi önkormányzati, 2002-ben pedig az országgyűlési választásokon Mabda Gábor – számol be az Átlátszó.hu.

A blog utánajárt a most helyettes főosztályvezetőként dolgozó Mabda szakmai múltjának. A 2003-ban jogi diplomát szerzett hivatalnok a 90-es évek végén lépett be a szélsőjobboldali pártba. A MIÉP színeiben, választásokon elért negyedik helyezései után jogászként dolgozott a Belügyminisztériumban, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Később két banknál is biztonsági szakértő volt. A KEHI-hez ezek után került, 2012-ben.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy Magda a MIÉP-en kívül tagja, vagy legalábbis tagja volt az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés igazságtalan voltát kutató és propagáló Trianon Társaságnak is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.